Sparekassefusion afhænger af nye regler

Den planlagte fusion af Sparekassen Vendsyssel og Sparekassen Hvetbo er ikke mulig med de nuværende regler

Der skal en regelændring til, før Sparekassen Hvetbo kan live opslugt af Sparekassen Vendsyssel.Foto: Niels Meredin

Der skal en regelændring til, før Sparekassen Hvetbo kan live opslugt af Sparekassen Vendsyssel.Foto: Niels Meredin

VRÅ:Skal den planlagte fusion af Sparekassen Vendsyssel og Sparekassen Hvetbo blive til noget med Sparekassen Vendsyssel som det fortsættende selskab, så forudsætter operationen, at lovgivningen bliver lavet om. Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

Sparekassen Vendsyssel er nemlig en garantsparekasse og Sparekassen Hvetbo et bankaktieselskab, og en sammenlægning af disse to typer af pengeinstitutter er ikke mulig med den lovgivning, der gælder i dag.

Men Sparekassen Vendsyssel og Sparekassen Hvetbo sætter deres lid til en ny bekendtgørelse fra Finanstilsynet, som er på vej.

Nye regler på vej

Den nye bekendtgørelse åbner nemlig mulighed for, at et bankaktieselskab som Sparekassen Hvetbo lader sig opsluge af en garantsparekasse som Sparekassen Vendsyssel.

Det ville være at gå for langt at kalde den nye bekendtgørelse for lex Sparekassen Vendsyssel, men timingen er perfekt.

- Regelændringen kommer nu, fordi der er et politisk ønske om at lette muligheden for konsolidering, det vil sige sammenlægninger, inden for den danske pengeinstitutsektor i de kommende år, siger vicekontorchef Charlotte Rafn fra Finanstilsynet.

Har alternativer

Skulle den nye bekendtgørelse mod forventning ikke træde i kraft, så bliver den nordjyske sparekassefusion gennemført alligevel.

- Det bliver mere besværligt, men vi har alternative modeller for en sammenlægning, siger administrerende direktør Vagn Hansen fra Sparekassen Vendsyssel.

Et alternativ er, at Sparekassen Vendsyssel køber aktiviteterne i Sparekassen Hvetbo, et andet at Sparekassen Vendsyssel giver aktionærerne i Hvetbo et købstilbud på deres aktier.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.