- Sparekassen er villig til at påtage sig ikke ubetydelige kreditrisici

Finanstilsynet finder for 146 millioner kroner yderligere nedskrivninger ved inspektion i Sparekassen Vendsyssel

Arkivbillede

Arkivbillede

VRÅ:Finanstilsynet har været på ordinær inspektion i Sparekassen Vendsyssel, og det resulterede i, at sparekassens nedskrivninger på svage udlån blev øget med over 146 millioner kroner.

Finanstilsynet konstaterer i en redegørelse efter inspektionen, at ”mernedskrivningerne kan i et vist omfang knyttes til udfordringerne for landbruget, men kan også tilskrives, at sparekassens nedskrivningspraksis i for mange til fælde er for mekanisk og hældende til at være optimistisk”.

Finanstilsynet er nået frem til, at sparekassens pæne basisindtjening ”blandt andet er opnået ved en vis risikovillighed”, og at sparekassen er villig til at påtage ”ikke ubetydelige kreditrisici” for at opnå en højere indtjening.

Store lån med lav bonitet

Tilsynet gennemgik under inspektionen sparekassens 77 største udlån og 315 udlån udtaget ved en stikprøve.

”Gennemgangen viste, at der blandt de store udlån er en forholdsvis lav andel med normal god bonitet”, konkluderer tilsynet.

Tilsynet mener endvidere, at Sparekassens administration på kreditområdet ikke er tilstrækkelig stærk set i forhold til sparekassens størrelse.

Inspektionen betød også, at værdien nogle af sparekassens egne ejendomme blev nedskrevet med i alt godt 20 millioner kroner.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.