EMNER

Sparekassens system blev godkendt

Finanstilsynet har godkendt Sparekassen Himmerlands nye system til at håndtere kundernes handler med værdipapirer. Tilsynet giver en påtale for det tidligere system

Arkivfoto

Arkivfoto

VESTHIMMERLAND:I september var Finanstilsynet på besøg i Sparekassen Himmerland for at vurdere sparekassens system til at håndtere kundernes handler med værdipapirer.

Der er nu offentliggjort en rapport på den baggrund, som kan læses på Sparekassen hjemmeside. Tilsynet offentliggør rapporten, fordi de mener, at andre pengeinstitutter kan stå i en problemstilling, som Sparekassen nu har løst.
Tilsynet har også set tilbage på det gamle system, der nu er udskiftet. Det gamle system har medført en påtale for ikke at sikre godt nok, at kundernes værdipapirordrer i alle tilfælde blev registreret og udført omgående og nøjagtigt. Finanstilsynet konkluderer, at der ikke er grund til at foretage sig yderligere, da Sparekassen Himmerland selv har taget initiativ til at udskifte det gamle system.
Med hensyn til, om det gamle system har givet kunderne ulemper, så forholder det sig sådan, at de fastkurshandler, der blev aftalt, selvfølgelig blev gennemført til fast kurs. Med hensyn til handler, hvor der ikke var en fast kurs, blev der i alle tilfælde udstedt en handelsnota, hvor kunden kunne se både kurs, dato og klokkeslæt for handlen. Kunden har på den baggrund altid vidst, hvilken kurs handlen er blevet gennemført til.
”Jeg har ikke kendskab til klager over handler, der skulle være blevet gennemført til en anden kurs end den, kunden forventede. Alligevel er vi glade for det nye system, som har automatiseret papirgangene, så det er sikret, at handler altid bliver gennemført straks, siger Poul Damgaard.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst