Lokalpolitik

Sparekniv betyder mere ventetid for borgerne

Fællestillidsmand mener ikke, at de HK-ansatte kan løbe hurtigere, og dermed bliver borgerne sorteper.

Borgerne bliver sorteper i budgetforligets millionbesparelser på administration, mener fællestillidsmand for de HK-ansatte Susanne Thorsø.

Borgerne bliver sorteper i budgetforligets millionbesparelser på administration, mener fællestillidsmand for de HK-ansatte Susanne Thorsø.

Borgerne i Aalborg Kommune skal på grund af besparelserne på administration i 2011 vænne sig til at have mere tålmodighed, når de bl.a. skal have fornyet passet eller modtage anden borgerservice. - Det er borgerne, der bliver sorteper i det her, siger fællestillidsrepræsentant for 1500 HK-ansatte i hele kommunen, Susanne Thorsø. Ukendt millionbeløb Alene på borgmesterens forvaltning skal der ifølge budgetforliget over de næste fire år spares 18 mio. kr. på administration. På de øvrige forvaltninger er der også andre udgifter med i sparepuljen, men i alt skal der samlet set også her spares millioner på administration. På borgmesterens forvaltning skal man bl.a. spare 12.500 kr. pr. medarbejder på løn over de næste fire år. - Det handler om stillinger, der ikke bliver genbesat, siger Susanne Thorsø, der endnu ikke kan sætte antal på. Hun regner med, at reduktionerne kan klares ad frivillighedens vej. Lønnen batter mest Ifølge vicekommunaldirektør Jørgen Litske Petersen kan man ikke sætte antal stillinger på, da man først skal diskutere sagen i samarbejdsudvalget. - Vi vil lægge en rammebesparelse ned på hver afdeling i borgmesterens forvaltning, som beregnes ud fra 12.500 kr. pr. medarbejder.Det er ikke ensbetydende med, at det er 100 procent stillinger, men i og med at løndelen er så stor på budgetter, så vil det påvirke antallet af stillinger, siger Jørgen Litske Petersen.