Sparer millioner på energiregningen

Hanstholm Fiskemelsfabrik A/S skifter fuelolien ud med naturgas

Hanstholm Fiskemelsfabrik A/S har udsigt til en årlig besparelse på op til seks millioner kroner ved at skifte fra fuelolie til naturgas.Arkivfoto: Peter Mørk <i>Foto: Peter Mørk</i>

Hanstholm Fiskemelsfabrik A/S har udsigt til en årlig besparelse på op til seks millioner kroner ved at skifte fra fuelolie til naturgas.Arkivfoto: Peter Mørk Foto: Peter Mørk

HANSTHOLM:Hanstholm Fiskemelsfabrik sparer mellem fem og seks millioner kroner ved at skifte fuelolien ud med naturgas, når der fremover fyres op under fabrikkens dampkedler.

Fabrikken forventer på årsbasis at bruge fem millioner kubikmeter gas til produktionen af fiskemel og -olie.

Den store besparelse på energiregningen skyldes, at prisen på naturgas ligger væsentligt under prisen på olie, oplyser HMN Naturgas. Gassens konkurrencedygtighed bliver yderligere styrket, når HMN Naturgas fra årsskiftet nedsætter sine distributionstariffer med i gennemsnit 22 procent. For fiskemelsfabrikken betyder det en besparelse på cirka 400.000 kroner.

Ved at fyre med gas frem for olie kan fabrikken yderligere spare på udgiften til CO2-kvoter og NOx-afgift. HMN Naturgas oplyser, at besparelsen på gassen er så stor, at fabrikken har betalt udgiften ved omlægning til gasfyring tilbage indenfor et år.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.