Sparetider for børn

Skoler og børnehaver risikerer at blive beskåret på timetal og normering

Sparetider i sigte.Arkivfoto <i>Foto: Torben Hansen</i>

Sparetider i sigte.Arkivfoto Foto: Torben Hansen

BRØNDERSLEV:Som alle andre fagudvalg har børne- og skoleudvalget fået til opgave at finde mulige besparelser for fem pct. af deres ramme - det kan blandt andet komme til at betyde færre timer til folkeskoleelever og ringere normeringer i børnehaver og sfo’er, hvis det bliver til virkelighed.

Det gør det forhåbentlig ikke, hvis det står til udvalgsformand Peter H. S. Kristensen (S).
- Det ville være frygteligt. Vi er inde og snakke om kerneydelser, siger han.
De fem pct. er meldt ud af økonomiudvalget, og det kan godt i realiteten lande noget lavere.
- Det skulle gerne blive minimeret noget. Der er netop lavet en aftale med KL, men hvordan det kommer til at se ud for Brønderslev, ved vi ikke, siger Peter H. S. Kristensen, der også hæfter sig ved, at der i aftalen er sat 500 mio. kroner af til dagpasning.

Udvalget sendte det sparekatalog videre, som forvaltningen havde lavet. Politikerne havde mulighed for at bede om beregninger på, hvad der kan spares ved at lukke skolerne i Agersted, Serritslev, Thise og Flauenskjold, men det valgte de ikke at gøre.

- Det tager vi ud, og så ser vi på, om der bliver noget i forhold til struktur på sigt. Nu skal vi i gang med at lave en masterplan på skoleområdet, så det er der, vi diskuterer det og snakker struktur i det hele taget, siger Peter H. S. Kristensen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.