Drukneulykker

Specialbygget kajak skabte panik på Limfjorden

Politi, ambulancer, redningshelikopter og både deltog i redningsaktion på Limfjorden fredag eftermiddag, da vidner frygtede, at en kajakroer var druknet.

En specielkonstrueret kajak med sejl fik sat gang i en større redningsaktion på Limfjorden fredag eftermiddag. Foto: Martin Damgård.

En specielkonstrueret kajak med sejl fik sat gang i en større redningsaktion på Limfjorden fredag eftermiddag. Foto: Martin Damgård.

Der blev slået alarm, da vidner, der havde observeret en mand, som tilsyneladende sad på en omvendt kajak, pludselig forsvandt på Limfjorden. - Vi blev tilkaldt og satte en båd i vandet. Da der både var meget diset og lavvandet, så vi ingen anden udvej end at rekvirere en redningshelikopter hos Flyvevåbnet. Den lokaliserede manden ved Egholm, og han var heldigvis uskadt, siger indsatsleder Lennart Olsson fra Beredskabscenter Aalborg. Meget usædvanligt Manden sejlede rundt i en specialkonstrueret kajak med sejl. Da det ikke er ulovligt at bruge sejl i en kajak, er manden uden skyld i, at den store redningsaktion blev iværksat. - Mig bekendt er det ikke forbudt at lade pagajen ligge og sætte sejl, hvis man trænger til at hvile armene. Men det er bestemt ikke noget, vi lærer nye kajakroere på klubbens kurser, og personligt har jeg aldrig set en kajak med sejl i Limfjorden. Derimod tror jeg nok, at sejl-kajakker er ret udbredte i Tyskland, siger Jytte Hansen, formand i Aalborg Kajakklub.