Udland

Specialtrænet politi gransker oligark-dødsfald i England

Særligt uddannede betjente undersøger nu ejendommen, hvor liget af en skarp Putin-kritiker er blevet fundet.

Specialtrænet politi gransker oligark-dødsfald i England

Politifolk med specialtræning i blandt andet kemiske og biologiske nødsituationer er blevet sat på sagen om den russiske milliardær og systemkritiker Boris Beresovskij, som lørdag eftermiddag blev fundet død i sit hjem uden for London.

Det rapporterer flere internationale medier.

Betjentene er særligt uddannede i CBRN - det vil sige potentielt farlige situationer, hvor kemisk, biologisk, radiologisk eller nukleart materiale kan have været på spil.

- Specialtrænede betjente befinder sig i øjeblikket på stedet, heriblandt CBRN-trænede betjente, som udfører en række undersøgelser som en sikkerhedsforanstaltning, oplyser britisk politi.

Der skulle dog ikke være nogen sikkerhedsrisiko for offentligheden, og lokale borgere i nærheden af ejendommen skal ikke føle sig usikre ifølge politiet i Thames Valley, som tilføjer:

- Dette er for gøre det muligt for betjente at udføre en efterforskning af mandens død. Liget af manden er stadig på ejendommen på nuværende tidspunkt, lyder det ifølge nyhedsbureauet AFP.

Den afdøde Boris Beresovskij var kendt som en af de skarpeste kritikere af den russiske præsident, Vladimir Putin, og hans styre.

Beresovskij sikrede sig sine enorme rigdomme i 1990'ernes Rusland. Han var inde i magtens inderste cirkler og blev regnet for toprådgiver for præsident Jeltsin, men faldt senere i unåde under præsident Putin.

Den tidligere matematiker frygtede for sit liv og flygtede til Storbritannien i 2000.

Beresovskij lagde aldrig skjul på, at hans mål var at styrte Putin, og han støttede den russiske opposition med penge. Der er ingen tvivl om, at hadet til styret i Moskva var gengældt.

Han havde også kontakt til Aleksander Litvinenko, en tidligere KGB-mand, som var hoppet af i Storbritannien.

Litvinenko døde i 2006 i London af en forgiftning, der var forårsaget af det radioaktive polonium-210. Det var formentlig anbragt i hans mad og drikke af russiske agenter.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.