Speed-fabrikanter kan miste BMW

Fire mænd risikerer adskillige års fængsel for at klargøre op til 38 kilo speed i et sommerhus i Nordjylland.

Speed-fabrikanter kan miste BMW

Kemikalier, rengøringsklude, tre ruller gaffatape, klorin, en køkkenvægt, en blandemaskine og to arbejdsbaljer.

Udstyret var på plads til at fremstille amfetamin i det sommerhus, som nordjyske betjente sidste efterår stormede, hævder anklagemyndigheden.

Redskaber og ingredienser, som også omfatter plastikposer og andre ting, skal alt sammen konfiskeres, fremgår det af anklageskriftet, som netop er blevet frigivet.

Fire mænd, tre hollandske statsborgere og en dansker, er tiltalt i sagen.

De risikerer adskillige år i fængsel, hvis Retten i Aalborg finder dem skyldige, og den ældste hollænder, der er 55 år, står i øvrigt også til at miste sin BMW.

I sommerhuset i Egense fandt politiet i oktober sidste år, hvad der er blevet betegnet som produktionsfaciliteter i forbindelse med klargøring af amfetamin.

Såkaldt amfetaminolie blev fundet i 13 vinflasker. Og baseret på de øvrige kemikalier og udstyret i øvrigt mener anklagemyndigheden, at de fire mænd havde planer om at fremstille 38,5 kilo amfetaminsulfat, som så skulle være solgt videre.

Hvis det er korrekt, ville forretningen med det forbudte stof have givet en omsætning på adskillige millioner kroner.

Afsløringen af ulovlighederne i sommerhuset skete efter en kortvarig og intens efterforskning i rocker- og bandemiljøet, fortalte Nordjyllands Politi sidste efterår. Også hollandsk politi har deltaget i undersøgelserne.

De fire blev anholdt i løbet af tre minutter enten i eller nær sommerhuset på Kongeørnen i Egense. Alle har nægtet sig skyldige. 6. juni går retssagen i gang i Aalborg, og dommen ventes sidst på måneden.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.