Speedwaydansker misser VM-billet i kvalifikationsfinale

Mikkel Michelsen blev kun nummer otte, da der lørdag blev kørt om tre billetter til VM-serien i 2021.

Mikkel Michelsen må nu rette blikket mod topresultater i VM-serien i 2020, hvis han skal gøre sig forhåbning om at deltage i samme løbsserie i 2021.

Mikkel Michelsen må nu rette blikket mod topresultater i VM-serien i 2020, hvis han skal gøre sig forhåbning om at deltage i samme løbsserie i 2021.

GORI<NCS_AMP></NCS_AMP>#269;AN:Hvis speedwaykøreren Mikkel Michelsen også vil være fast inventar i VM-serien i 2021, skal han opnå en plads i top-6 i dette års VM-serie, som begynder på fredag.

Sidste års europamester forpassede nemlig en af mulighederne for at sikre en fast billet i den prestigefyldte løbsserie i 2021-sæsonen, da han lørdag aften måtte nøjes med en ottendeplads i den såkaldte GP Challenge.

GP Challenge er en årlig kvalifikationsserie, hvor man sædvanligvis kører en række indledende grandprixer om at komme med i den afgørende kvalifikationsfinale om tre VM-biletter.

På grund af coronavirus er man i år gået direkte til kvalifikationsfinalen, og hver nation fik lov til at udtage en kører til løbet i kroatiske Gori&#269;an nær grænsen til Ungarn og Slovenien.

Den fremgangsmåde er ikke en fordel for Danmark, der traditionelt har flere kørere med i kvalifikationsfinalen.

Mens løbet blev en kedelig omgang for Michelsen, blev det en god aften for svensk, slovakisk og polsk speedway.

Den 27-årige svensker Oliver Berntzon overraskede ved at sikre sin første VM-billet i karrieren. Polakken Krzysztof Kasprzak får comeback i løbsserien, mens slovenske Matej Zagar inden VM-sæsonstarten allerede er sikker på en billet til samme serie næste år.

Tidligere har Mikkel Michelsen forpasset en anden mulighed for en fast plads i næste års VM-serie. I kampen om europamesterskabet, der som noget nyt udløser en fast VM-plads det følgende år, blev han nummer fire.

I år er han med som fast VM-kører, selv om han ellers kun var reserve i løbsserien. Michelsen lukrerer på, at tyskeren Martin Smolinski er langtidsskadet, så danskeren overtager hans plads.

Niels-Kristian Iversen og viceverdensmester Leon Madsen er også faste VM-kørere i 2020-sæsonen. Den begynder på fredag med det første af i alt otte VM-grandprixer på bare fem uger.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.