Speedwayikoner vil ræse videre i Parken

Parken er det bedste sted at afholde grand prix i speedway, mener Ole Olsen og Nicki Pedersen.

Speedwayikoner vil ræse videre i Parken

Når det danske grand prix i speedway køres i Parken i aften, er det muligvis sidste gang, ét af VM-seriens 12 løb finder sted på det danske nationalstadion. Og måske i Danmark i det hele taget.

Den tredobbelte danske verdensmester Nicki Pedersen krydser dog fingre for, at arrangøren BSI/IMG får forhandlet en ny kontrakt på plads med Parken Sport & Entertainment.

- Jeg synes, det er vigtigt for speedway-sporten, at vi kører i Parken. Det er blevet en blåstempling, at VM-serien kommer til Danmarks hovedstad en gang om året.

- Og det ville være ærgerligt og en skam for sporten og mig selv personligt, hvis vi ikke skulle køre der, siger den 36-årige Nicki Pedersen.

Onsdag meddelte BSI/IMG, at der er 70 procent sandsynlighed for, at aftenens grand prix bliver det sidste på det danske nationalstadion.

Parterne kan tilsyneladende ikke kan få deres budgetter til at mødes i forhold til at lave en ny aftale. Den eksisterende kontrakt gælder til og med aftenens grand prix.

Foruden Parken, der i år huser VM-serien i speedway for 11. gang, har Vojens Speedway Center tidligere udgjort kulissen for et af de store grand prix-løb.

Men ifølge den tidligere tredobbelte verdensmester og løbsdirektør for VM-serien, Ole Olsen, er det kun Parken, der har kapacitet til at afholde det store motorsportsarrangement.

- Banen i Vojens er en af de bedste i verden. Men publikumsfaciliteterne skal opgraderes.

- BSI/IMG har nogle kommercielle krav til sporten, og det internationale speedwayforbund, FIM, har visse krav, siger Olsen og tilføjer:

- Det, der er med Parken, er også, at den har tag på. Og det gør, at vi kan bygge banen på tre dage, fordi vi derfor bliver vejruafhængige.

- Det er der ikke andre arenaer i Danmark, der kan tilbyde, siger den 66-årige speedway-veteran.

Lykkes det ikke BSI/IMG at forhandle en ny kontrakt på plads med Parken, kommer VM-serien formentlig ikke til Danmark næste år.

Og det ærgrer de to danske ikoner. Især fordi Danmark anses for at være en stor speedwaynation.

- Vi er kommet fra at være nærmest et uland til at være den mest vindende nation.

- Og det betyder meget for de danske kørere og sponsorer, at de kan vise herhjemme, hvad det er, de går og laver i udlandet, siger Ole Olsen, der får opbakning af Nicki Pedersen.

- Vi har så mange verdensmestre, som vi har fostret gennem flere år, så det ville være ærgerligt for sporten, hvis vi ikke kommer til at køre i Danmark, siger Nicki Pedersen, der igen i år jagter sin første grand prix-sejr i Parken.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.