Speedwaytalent tog dem alle fra baghjul

Speedwaykøreren Michael Jepsen Jensen tog fusen på alle, da han vandt finalen ved grandprix-stævnet i Vojens.

Speedwaytalent tog dem alle fra baghjul

Speedwaykøreren Michael Jepsen Jensen lignede på ingen måde en grandprix-vinder, da han efter at være endt sidst i sit afsluttende indledende heat i Vojens kørte ud i ryttergården.

Danskeren troede faktisk ikke engang, at hans syv point ville være nok til at gå videre til semifinalen.

- Jeg troede, at jeg skulle have haft mindst ét point i sidste heat for at være sikker, og at det hele var ødelagt. Men så fik jeg at vide, at jeg alligevel var med, siger den 20-årige kører.

Fordi han var bedst i det indbyrdes regnskab med blandt andre den tidligere polske verdensmester Tomasz Gollob, fik han den ottende og sidste semifinalebillet.

Og herfra så han sig ikke tilbage. Med en andenplads i semifinalen kørte han sig blandt de sidste fire, og i finalen overhalede han den trefoldige verdensmester Nicki Pedersen på sidste omgang.

- Jeg ville egentlig have kørt uden om ham, men så var det som om han mistede lidt fart og kørte op i banen, og så gik jeg indenom, siger Jensen, der ikke så ud til at være det mindste benovet i det fine selskab.

- Jeg kører med alle de store fem gange om ugen i ligaerne rundt omkring, så jeg er ikke i tvivl om, at jeg kan være med her, siger han.

Han har nu både vundet et speedway-grandprix og taget guld ved hold-VM i denne sæson, ligesom han fører kampen om U/21-verdensmesterskabet.

Dermed kan han blive svær at komme uden om, når der skal udpeges kørere til næste års grand prix-serie.

Michael Jepsen Jensen kan dog selv afgøre det, når han i næste weekend kører den såkaldte Grand Prix Challenge, hvor de tre bedste kørere kvalificerer sig til VM-serien.

- Det er da bedre at kvalificere sig selv i stedet for at lade det være op til andre. Det kunne være fedt nok at køre med i grandprixerne allerede næste sæson, men nu må vi se, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.