Speget EU-sag om statsstøtte til DSB bliver mere speget

Det var en procedurefejl, da Retten dømte EU-Kommissionen for procedurefejl, siger EU-Domstolens rådgiver.

Det kan trække endnu mere ud, før der kommer en afgørelse på den 12 år gamle sag, hvor virksomheden Gråhundbus klagede til EU over, at DSB havde fået ulovlig statsstøtte til at køre tog på ruten mellem København og Ystad i Sverige.

EU-Domstolens generaladvokat, der rådgiver domstolen, inden der fældes dom, lægger torsdag op til endnu en runde i den gamle tvist.

Forrige år sagde Retten, der er EU-Domstolens første instans, at EU-Kommissionen havde begået en procedurefejl, da den i 2010 havde godkendt DSB's togdrift på den omstridte rute.

Men generaladvokaten siger torsdag i sin vurdering af sagen, at Retten selv begik en procedurefejl i sin behandling af sagen.

Hvis domstolen senere følger generaladvokatens anbefaling, er der dermed lagt op til, at sagen skal gå om ved Retten.

Den aktuelle strid handler om, hvilke EU-regler spørgsmålet egentlig skal vurderes efter. Først når det er afklaret, kan domstolen foretage sin egentlige behandling af selve substansen i sagen.

Den handler om, at Jørgen Andersen, der ejer Gråhundbus, mener, at DSB via sin kontrakt med den danske stat fik en ulovlig konkurrencefordel på ruten mellem København og Ystad.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.