Spejdere lærte om sukkersyge

Alle spejderne prøvede at få målt deres blodsukker.

Emma Thygesen, der har diabetes-1, får en lufttur af nogle af spejderne. Privatfoto

Emma Thygesen, der har diabetes-1, får en lufttur af nogle af spejderne. Privatfoto

ARDEN:I weekenden har en stor gruppe fra Terndrup Spejderne, der har lovet at hjælpe Diabetesforeningen med at samle ind ved landsindsamlingen 7. juni, lært alt, hvad der er værd at vide som sukkersyge og sunde vaner i det hele taget.

Det foregik på spejderhytten Kølhøjhus ved Arden, hvor koordinator for indsamlingen, Henning Michael Thygesen fra Diabetesforeningen i Rebild kom og fortalte om diabetes-1 sammen med sin datter Emma, der fik sygdommen som fireårig.

Alle spejderne prøvede at få målt deres blodsukker, og ellers var teamet sund kost, motion og madlavning.

Emma har en insulinpumpe, som hun bærer i et bælte på maven. Spejderne var nysgerrige for at vide, hvordan den funger og sidder fast på kroppen. Store var øjnene, da de så, hvordan man selv skal vedligeholde sin pumpe.

Inden frokosten, som spejderne selv skulle tilberede og anrette, fik de at vide, at man som diabetiker skal tænke over antallet af kulhydrater i kosten. Det gav stof til eftertanke, da frokosten skulle tilberedes. Med hjælp fra varedeklarationer skulle spejderne regne sig frem til indholdet af kulhydrater i deres frokost, og det var lidt mere, end man havde regnet med.

- Det er dejligt at få børn og unge engageret i en forening, der primært bæres af folk med diabetes-2 og nogle år på bagen, bemærker Henning Thygesen.

Han håber, at foreningen på flere områder kan nyde godt af det givtige makkerskab med spejderne.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.