Spejdere på vinterhejk

Spejdere tager på natløb under temaet ”Kampen om den gyldne plejl”

Arkivfoto
Klokkerholm 28. februar 2013 11:03

KLOKKERHOLM: Vinterhejk - et natløb for spejdere og FDFere - genopstår 1. marts. Spejderne i Klokkerholm, Dannerhøj Gruppe, Det Danske Spejderkorps står bag initiativet med støtte fra Spejdersamvirket i Brønderslev Kommune og Sct. Georgs Gildet i Brønderslev.

Temaet for vinterhejken er ”Kampen om Den Gyldne Plejl” og er inspireret af Tolkiens filmaktuelle hobitter, dragen Smaug, dværge, trolde og meget mere.

Deltagerne er i alderen 10-17 år, og løbet er en videreførelse af en tradition fra den tidligere Dronninglund Kommune, hvor spejdere og FDF’er hvert år mødtes i vinterens mulm og mørke for at dyste i alskens spejderfærdigheder.

”Den Gyldne Plejl” er en vandrepokal, der hjemtages af den bedste patrulje i den ældste aldersgruppe. Vindes den tre år i træk af samme gruppe/kreds bliver den gruppens/kredsens ejendom, og en ny gylden plejl må fremskaffes. Vinderen af yngste aldersgruppe får et diplom.

Vinterhejken er i år placeret på den første forårsdag, 1. marts. Løbet begynder klokken 20 på Spejdergården, Hellevadvej 51 i Klokkerholm, og vil foregå i omegnen af Klokkerholm. Det forventes at slutte omkring klokken 2, hvor der vil blive serveret noget varmt og styrkende, for de - formentlig - temmelig trætte og måske forfrosne deltagere.

Æren af at arrangere Vinterhejken vil fremover gå på skift mellem kommunens spejdergrupper og FDF-kredse.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...