Klokkerholm

Spejdere på vinterhejk

Spejdere tager på natløb under temaet ”Kampen om den gyldne plejl”

Arkivfoto

Arkivfoto

KLOKKERHOLM:Vinterhejk - et natløb for spejdere og FDFere - genopstår 1. marts. Spejderne i Klokkerholm, Dannerhøj Gruppe, Det Danske Spejderkorps står bag initiativet med støtte fra Spejdersamvirket i Brønderslev Kommune og Sct. Georgs Gildet i Brønderslev.

Temaet for vinterhejken er ”Kampen om Den Gyldne Plejl” og er inspireret af Tolkiens filmaktuelle hobitter, dragen Smaug, dværge, trolde og meget mere.

Deltagerne er i alderen 10-17 år, og løbet er en videreførelse af en tradition fra den tidligere Dronninglund Kommune, hvor spejdere og FDF’er hvert år mødtes i vinterens mulm og mørke for at dyste i alskens spejderfærdigheder.

”Den Gyldne Plejl” er en vandrepokal, der hjemtages af den bedste patrulje i den ældste aldersgruppe. Vindes den tre år i træk af samme gruppe/kreds bliver den gruppens/kredsens ejendom, og en ny gylden plejl må fremskaffes. Vinderen af yngste aldersgruppe får et diplom.

Vinterhejken er i år placeret på den første forårsdag, 1. marts. Løbet begynder klokken 20 på Spejdergården, Hellevadvej 51 i Klokkerholm, og vil foregå i omegnen af Klokkerholm. Det forventes at slutte omkring klokken 2, hvor der vil blive serveret noget varmt og styrkende, for de - formentlig - temmelig trætte og måske forfrosne deltagere.

Æren af at arrangere Vinterhejken vil fremover gå på skift mellem kommunens spejdergrupper og FDF-kredse.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst