Spekulant skal fem år i fængsel for svindel

Spekulanten Kenneth Schwartz Thomsen anker fængselsdom i stor svindelsag til Østre Landsret.

Spekulant skal fem år i fængsel for svindel

Retten i Helsingør har onsdag idømt ejendomsspekulanten Kenneth Schwartz Thomsen fem års fængsel i sag om svindel med luksusbiler og skat.

Oplæsningen af dommens præmisser tog 20 minutter, og imens sad Kenneth Schwartz Thomsen i vidneskranken med sin iPhone og svarede på sms'er fra sine nærmeste.

- Nu tror jeg, at jeg skal hjem og have et glas rødvin, lød reaktionen fra en tilsyneladende fattet Kenneth Schwartz Thomsen efter dommen.

- Jeg havde ikke forberedt mig på det her, men jeg er fattet på den måde, at jeg ser det som første halvleg, og så håber jeg, at der vil komme flere fakta frem i landsretten, sagde Schwartz Thomsen.

Han ankede dommen på stedet, og sagen skal derfor køre endnu engang i Østre Landsret.

Kenneth Schwartz Thomsen havde i sine velmagtsdage tilbage før finanskrisen værdier for over tre milliarder kroner. Men han havde en lige så stor gæld i form af lån. I Roskilde Bank alene havde han lån for omkring 900 millioner kroner.

Pengene var hovedsagelig anbragt i ejendomme, men en række handler foregik ikke efter bogen, og Kenneth Schwartz Thomsen er i den forbindelse dømt for skattesvindel.

Derudover blev den fallerede spekulant dømt for svindel med afgifter på luksusbiler, som blev brugt i Danmark, selv om der ikke var betalt de fornødne registreringsafgifter.

Bilerne var absolut i den fornemme klasse. Sagen har drejet sig om to Lamborghini Gallardo, en Porsche og to Bentley Continental.

Kenneth Schwartz Thomsen blev ud over fængsel idømt en bøde på knap 56 millioner kroner. Anklagemyndigheden havde i første omgang forlangt, at han skulle idømmes en bøde på knap 65 millioner kroner.

- Men vi har justeret beløbet undervejs i sagen, så vi har fået medhold hele vejen, og det er jeg selvsagt tilfreds med, lød det efter dommen fra anklager Knud Damgaard Kisbye fra bagmandspolitiet.

Kenneth Schwartz Thomsen blev med dommen desuden frakendt retten til at deltage i ledelsen af virksomheder.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst