Spilleboxen drejer nøglen

Nye afregningsregler gør, at der fra søndag vil være lukket på Gammel Gugvej

Jørgen Madsen - har regelmæssigt givet sine personlige bud på mulige vindere. Arkivfoto: Torben Hansen - Det er jo tiden, og monopolets fald, siger han om lukningen.

Jørgen Madsen - har regelmæssigt givet sine personlige bud på mulige vindere. Arkivfoto: Torben Hansen - Det er jo tiden, og monopolets fald, siger han om lukningen.

Et eventyr for spillere på fodbold, trav og lotto er slut, når Spilleboxen på Gammel Gugvej lukker søndag aften. Det er nye regler på markedet med åbne spil og bookmakere udefra, der har gjort det urentabelt at drive stedet. Monopolbruddet har skabet hård konkurrence. De nye afregningsregler trådte i kraft med årsskiftet og giver mellem 200.000 og 300.000 kr. i mindre provision på årsbasis på Gammel Gugvej. Forenklet sagt betyder de ændrede regler, at hvor forretningen før tjente 8 kr. for hver gang, der blev spillet for 100 kr. på fodbold, så er fortjenesten nu kun 4,50 kr. - Beslutningen om at lukke har været undervejs et stykke tid, fortæller den daglige leder Jørgen Madsen, 60 år til sommer. Tipsoraklet Spilleboxen er synonym med Jørgen Madsen, som startede den for 23 år siden og med kun fem års pause har været manden, der vejledte og gav sine egne personlige bud på mulige vindere og som af mange betegnes som et tipsorakel. Spillet har i udpræget grad handlet om fodbold. Jørgen Madsen, Danmarks mest kendte tipshandler, var manden, der i 2004 måtte opgive sit livsværk efter en spilleskandale med de daværende AaB'ere David Nielsen og Jimmy Nielsen. Madsen stod tilbage med en gæld til Dansk Tipstjeneste på 1,3 mio. kr., som var penge David Nielsen skyldte ham. Siden har Madsen fået gældssanering. I 2009 vendte han tilbage til Spilleboxen med Egon Olesen som ejer og administrator. Til væddeløbsbanen Men nu er det slut. Jørgen Madsen er imidlertid ikke moden til efterlønnen, i hvert fald ikke på fuld tid. Fra 1. marts er han at finde på NKI Aalborg Væddeløbsbane, hvor han skal så for en butik med spil og forventninger om at skabe events, f.eks. pokeraftener. Han tager en del tipsklubber med sig. På sigt kan det måske give arbejde til kollegaen, Preben Mark, som nu bliver arbejdsløs. - Med tiden kunne jeg godt forestille mig en kombination af job og efterløn med mere tid til at rejse og opleve noget helt andet, siger Jørgen Madsen. Spilleboxen har normalt haft åbent hver dag fra kl. 10 til kl. 22, men har siden nytår droslet ned til fra kl. 11 til 22. De har været to mand om at betjene kunderne, der har nydt den personlige service samt den intime atmosfære. Alting har sin tid. Årsagen til Spilleboxens lukning er ikke alene de nye afregningsregler, men i betydelig grad også internettets. Mange spiller hjemmefra på computer eller telefon. Spilleboxen var i sin tid den anden butik kun med spil, der åbnede i Danmark, og i fire-fem år Danmarks største med lotto og tips.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden