Spillefuglenes eliteuddannelse

At lave et computerspil er så kompleks en proces og kræver så mange kompetencer, at ingen uddannelse kan levere det alene.

Klaus Pedersen fra Aalborg Universitet, der er i gang med en ledelsesuddannelse under humanistisk informatik, har som projektleder ansvar for, at samarbejdet mellem de vidt forskellige deltagere fungerer.

Klaus Pedersen fra Aalborg Universitet, der er i gang med en ledelsesuddannelse under humanistisk informatik, har som projektleder ansvar for, at samarbejdet mellem de vidt forskellige deltagere fungerer.

Det er den grundlæggende idé bag Dadiu, Det Danske Akademi for Digital, Interaktiv Underholdning. Akademiet, der på eliteniveau uddanner studerende i at lave computerspil, er en sammenslutning af universitetsuddannelser og kunstskoler i hele Danmark. På et passende tidspunkt i de enkelte studiegrenes forløb samles studerende fra de enkelte studiesteder i en periode på seks uger ét sted, så alle de nødvendige kompetencer er repræsenteret på holdet. Det vil sige, at der er designere af flere slags, programmører, instruktører, grafikere, animatorer, lydmand med flere. Håber på udgivelse Folk med forstand på processer vil umiddelbart kunne sige, at der mangler administration, en leder til at styre processen. Sådan en er der selvfølgelig også. Projektleder i det igangværende projektforløb i tagrummet i Brettevillesgade er Klaus Pedersen, der er hentet ind til projektet fra Aalborg Universitet, hvor han læser humanistisk informatik. - Jeg indgår som projektleder som led i den lederuddannelse, jeg er i færd med, siger han og uddyber: - Det er meget forskellige mennesker, vi har samlet her. Mit ansvar er at få koordineret samarbejdet og kommunikationen indbyrdes, så vi trods forskellighederne fungerer som et hold. Samtidig er der nedsat en ledelsesgruppe på fem personer, som har skullet nå til enighed om konceptet for spillet. Ud over udbyttet af læringsprocessen skal projektet resultere i et færdigt computerspil, som kan sendes ud til diverse festivaler rundt omkring i verden. - Vi håber lidt på, at vi, når vi efter de seks uger har fået lejlighed til at vise, hvad vi kan, kunne gå sammen bagefter med henblik på at få det udgivet, siger Klaus Pedersen.