Spillegæld pressede tiltalt til at have kokain i kælder

Pædagog havde gæld til værkstedsejer og følte sig presset til at huse kokainkemikalier i sin kælder.

Et barn med kolik og skænderier med husturen fik i foråret 2012 en 35-årig pædagog til at leje et kælderlokale som et pusterum. Kort tid efter fik en stor spillegæld ham til at huse kemikalier og remedier til fremstilling af kokain i kælderlokalet i Vanløse.

Sådan lyder hans forklaring ved Retten på Frederiksberg, hvor han torsdag sidder tiltalt for at ville fremstille over 100 kilo kokain. Ved siden af ham sidder en medtiltalt - et 32-årigt fuldgyldigt medlem af Hells Angels, som nægter sig skyldig.

Pædagogen erkender, at han få dage før sin anholdelse i 2014 fremstillede 500 gram kokain. Ellers havde han ikke haft noget med fremstillingen at gøre.

- Jeg havde en spillegæld på 150.000 kroner. Ham, jeg skyldte penge, havde et autoværksted. Han spurgte, om han ikke kunne opbevare noget værktøj i kælderen. I starten vidste jeg ikke, hvad det skulle bruges til, fortæller den 35-årige.

Der gik dog ikke lang tid, før han fandt ud af, at det ikke var normalt værktøj. Han udlod dog at anmelde det af frygt for repressalier, men det tror anklager Tomas Hugger ikke på.

Politiet har nemlig beslaglagt 111.000 kroner i kontanter hos pædagogen. Den tiltalte forklarer, at han vandt dem på at oddse på fodboldkampe.

- Hvorfor brugte du ikke bare de penge til at betale den gæld, som fik dig til at frygte for dit liv, spørger Hugger i retten.

- Det kan jeg ikke forklare. Men jeg havde et barn med kolik, så der var brug for penge.

- Men var barnet ikke to år på det her tidspunkt? Kolik er jo en børnesygdom.

- Jeg er ikke børnelæge, svarer den 35-årige pædagog.

I kælderen fandt politiet flere kilo kemikalier, emballage til pakning af kokain, en kokainpresser, formler til fremstilling af kokain og 155 gram færdiglavet kokain.

Derudover fandt man en automatriffel af samme type, som militæret bruger, og en halvautomatisk pistol. Den 35-årige erkender, at han kendte til våbnene, men hævder, at det ikke var hans.

Begge tiltalte siger, at rockeren aldrig var til stede i kælderen.

Der forventes at falde dom 2. oktober.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst