Lokalpolitik

Spillehaller uønskede

Kommunen afviser klage over spillehals-veto og nedlægger samtidig et nyt veto

Skippers Grill - kommunen fastholder sin modstand mod spillehal. Foto: Carl Th. Poulsen

Skippers Grill - kommunen fastholder sin modstand mod spillehal. Foto: Carl Th. Poulsen

FREDERIKSHAVN/SÆBY:Ikke flere spillehaller i Frederikshavn Kommune. Det har været holdningen i plan- og miljøudvalget siden 2007. Men det er blevet vanskeligere for kommunen at håndhæve den strikse linje, fordi kommunerne ikke længere bliver spurgt, når Spillemyndigheden under SKAT giver tilladelse til spillehaller.

Kommunen bliver orienteret bagefter - når tilladelsen er givet. Derefter har kommunen mulighed for at nedlægge veto ved at varsle en ny lokalplan, som rummer et forbud mod spillehaller.
Den mulighed benyttede plan- og miljøudvalget, da Skippers Grill i Søndergade fik tilladelse af SKAT til at lave spillehal. Udvalget har også besluttet at gøre brug af den i forbindelse med en spilletilladelse til Sæby Bowling på Aalborgvej.

Har hyret en advokat

Skippers Grill har sat advokat på sagen, og advokaten har gjort indsigelse mod kommunens beslutning om at hindre etableringen.

Advokaten mener ikke kommunen har hjemmel til at nedlægge forbud.
Udvalget har fastholdt sin afgørelse, men udvalgsformand John Christensen (V) siger, at den generelle behandling spillehaller tages op i udvalget igen til en generel drøftelse.
Han mener, at en ændring af den hidtidige linje kræver stillingtagen fra byrådet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.