Virksomhedsøkonomi

Spiludvikler-firma konkurs

Progressive Media i Aalborg har sendt de 25 ansatte hjem

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Direktør og medejer Thomas Nielsen: - Spiludvikling er et globalt marked, der er præget af knaldhård konkurrence. Arkivfoto: Lars Pauli

AALBORG:- Succes i spilbranchen handler i høj grad om omstillingsparathed og godt købmandskab.

Sådan sagde direktør Thomas Nielsen, da hans virksomhed Progressive Media i 2012 opnåede en topplacering blandt danske spilproducenter med størst vækst i bruttofortjenesten.

Bag væksten stod ikke mindst tv-trolden Hugo, som det aalborgensiske firma med succes flyttede fra pc til mobil og tablet. Også en anden kendt spilfigur, Pixeline, arbejdede Progressive Media med at flytte til nye platforme.

Siden er det gået knap så godt for Progressive Media. Torsdag blev virksomheden begæret konkurs og de 25 ansatte sendt hjem.

- En virksomhed som vores lever af at sælge projekter, og kan vi ikke få dem færdige til tiden, løber lønudgifterne fra indtægterne. Den skrue er blevet strammere og strammere, og nu havde vi ikke længere råd til at betale løn til medarbejderne, forklarer Thomas Nielsen, direktør for Progressive Media, som han ejer sammen med to partnere, Fredrik Olsson og Henrik Weide.

- Spiludvikling er et globalt marked, der er præget af knaldhård konkurrence. De høje lønninger i Danmark gør det svært at klare sig.

- Jeg har ikke prøvet det her før, så jeg har ingen planer for, hvad der skal ske. I første omgang vil jeg koncentrere mig om at hjælpe vores tidligere ansatte med at finde nyt arbejde, siger Thomas Nielsen, der er 39 år.

Progressive Media blev etableret i 2005. Konkursen kommer efter tre år med røde tal på bundlinjen. Bruttofortjenesten var i 2012 8,8 mio. kr.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst