Udland

Spirituskørsel koster Depardieu bøde og kørekort

En fransk domstol har frataget Gérard Dépardieu kørekortet og idømt ham bøde efter fuldskab på scootertur.

Spirituskørsel koster Depardieu bøde og kørekort

En scootertur med sprit i blodet koster den franske skuespiller Gérard Dépardieu seks måneder uden kørekort og en bøde på 4000 euro - knap 30.000 danske kroner.

Det har en fransk domstol afgjort fredag formiddag, hvor der faldt dom over den store franskmand, der tidligere på året fik russisk statsborgerskab efter lang tids vrede over de franske skattemyndigheder.

Den 64-årige stjerne blev anholdt i november, da han faldt af sin scooter i Paris. Hans promille blev efterfølgende målt til over tre gange det tilladte niveau.

Dépardieu slap let i forhold til maksimumstraffen, som lød på to års fængsel. Anklageren havde ikke lagt op til en fængselsdom.

Skuespilleren, der for nylig har deltaget i filmoptagelser i Rusland, blev dømt in absentia.

Gérard Dépardiau har spillet med i en række store filmproduktioner, og han er blandt andet kendt for sine roller i Asterix, Green Card, og Cyrano de Bergerac.

De seneste år har han ved flere lejligheder fået en - formentlig utilsigtet - hovedrolle for kontroversielle episoder i sit eget privatliv.

I 2011 tissede han i en flaske på et fly fra Paris til Dublin, og sidste år slog han en medtrafikant.

Depardieu besluttede at emigrere, da den franske regering sidste år besluttede at indføre en skat på 75 procent for indkomster over en million euro.

Det fik ham i første omgang til at flytte til nabolandet Belgien, og senere blev han tildelt russisk statsborgerskab.

Den 64-årige skuespiller har sagt, at han føler sig som "verdensborger", og han søger i øjeblikket om statsborgerskab i Algeriet. Han håber at opnå statsborgerskab i syv lande, har han sagt.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.