Hele landet

Spis grønt: Her er verdens bedste veganerbyer

Se, hvor de grønne madører helst vil rejse hen

Arkivfoto

Arkivfoto

HELE LANDET: Som verdens mest kødspisende folkefærd er det næppe et overvældende antal danskere, der har kulinariske veganer-oplevelser i tankerne, når næste ferie skal planlægges.

Men det er synd, mener nogle af landets mest aktive fortalere for den grønne livsstil.

Faktisk har vore tyske naboer en af verdens mest progressive veganer-kulturer.

Her er store byer som Hamborg og Berlin deciderede rejsemål for grønne madører, siger næstformand i Dansk Vegetarforening, Kenneth Ibsen.

- Jeg har lige været i Berlin, vegetarernes paradis her i Europa, hvor der findes rigtig mange vegetariske og veganske cafeer og restauranter. Jeg ved ikke præcis, hvorfor tyskerne er længere fremme, men et bud på, hvorfor Berlin har sådant et bredt udvalg af vegetariske og veganske muligheder, er, at der er et større kunstnerisk vælde og dermed også et større frisind og grundlæggende respekt for andres liv, herunder også dyrenes, siger han.

New York med variationer

Thomas Eriksen, der blogger om vegansk mad og er næstformand i Danmarks Veganske Forening, har udforsket en del af det enorme grønne madudbud i New York, der ikke er til at komme udenom på enhver rangliste over verdens bedste veganerbyer.

- Min egen oplevelse af at rejse i New York er, at der er al slags vegansk mad at vælge imellem på hylderne. Uanset om det skal være pizza, junk food eller mere fin og dyr gourmetmad, så er det der. Jeg kunne få is lavet af cashew-mælk nede på hjørnet. Det hele er inden for rækkevidde. Men i Europa er Berlin og Amsterdam virkelig også deroppe, siger han.

Kødfri muligheder i Italien

Et land, hvis byer ikke har fundet vej til toppen af de grønne madhitlister, er Italien. Men faktisk hævder hver tiende italiener at være vegetar - et antal, der kun er overgået af inderne - og derfor findes der kødfri muligheder overalt, fortæller Johanne Mosgaard, kogebogsforfatter og blogger.

- For nylig var jeg langt ude på landet omkring 150 kilometer nord for Rom. Og selv i de små byer fandtes der faktisk vegetariske restauranter. Man skulle bare lede godt efter dem eller spørge de lokale. Men når du er i Italien kan du jo også altid vælge en superlækker pasta-ret med trøffel eller noget andet, siger hun.

Her er veganernes favoritbyer:

- Portland (Oregon), USA

- Berlin, Tyskland

- New York, USA

- Los Angeles, USA

- Tel Aviv, Israel

- Honolulu, Hawaii, USA

- Taipei, Taiwan

- Detroit, USA

- Toronto, Canada

- Chennai, Indien

Kilder: CNN/Peta

/ritzau/FOKUS

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.