Spis MSC-mærket fisk med god samvittighed

Organisationen bag sporbarheds-certifikatet bruger DNA-teknoligi til kontrol. Orden i tingene

NORDJYLLAND:Når fisken hos fiskehandleren eller i supermarkedets frysedisk har en blå mærkeseddel med ordene ”certificeret bæredygtigt fiskeri” er det fisk, forbrugeren kan købe med god samvittighed.

Garantien holder nemlig.

En ny undersøgelse viser, at hele 98 procent af de MSC-mærkede fisk og skaldyrprodukter faktisk er det, som pakken lover, skriver NORDJYSKE Stiftstidende.
Organisationen bag certifikatet, Marine Stewardship Council, har undersøgt 196 tilfældigt udvalgte MSC-mærkede produkter ved hjælp af kriminalteknologi, nemlig DNA-analyser.
Hermed har man sikret, at produkterne med MSC-logoet rent faktisk kan spores hele vejen tilbage til bæredygtige fiskerier.
Den omfattende test bestod af prøver fra 11 markeder i USA, Australien, Asien og Europa – herunder Danmark.
Fire produkter bestod ikke teksten for korrekt mærkning, og alle led i værdikæden er derfor siden blevet undersøgt til bunds og fejlene udbedret.
- MSC’s sporbarhedscertificering er designet til at sikre, at de certificeret bæredygtige fisk ikke bliver blandet med produkter, som ikke lever op til de strenge krav, der gælder for det blå MSC-mærke, forklarer David Agnew, direktør for standarder i MSC.
Organisationens kampagnekoordinator Karoline Rahbek er godt tilfreds med undersøgelsens udfald.
- Forklaringen er nok, at systemet bygger på grundig kontrol hele vejen igennem. Alle led i værdikæden er certificeret, og hvert led i kæden kontrolleres jævnligt for at opretholde status, forklarer hun.

Der findes over 500 MSC-produkter i Danmark, og på verdensplan er der over 15.000 fiskeprodukter med det blå mærke.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.