Spisested vil være bedst

Nye ambitioner hos Strandingskroen

Jakob Kanne Bjerregaard
De har stort ambitionsniveau og ny køkkenchef. Foto: Andreas Falck
Spisesteder 1. april 2017 14:10

Der er skyllet helt nye ambitioner ind over Strandingskroen i Blokhus, der har hevet garvede og velrenommerede kræfter ind til at tegne en ny æra for den kendte kro.

Kokke og tjenere med erfaringer fra steder som Vendia, Brøndums, Rosdahls, Strandgaarden, Cupo, La Locanda og Luneborg Kro er hyret ind til at gøre kroen til byens og en af landsdelens bedste spisesteder.

Køkkenchefen er Lars Larsen, der har hevet mange flotte madanmeldergafler hjem til sine arbejdspladser. Nu skal han sætte Blokhus på Nordjyllands gastronomiske landkort.

- Vores ambitioner lægger vi ikke skjul på. Vi vil være med i toppen af Nordjylland. Vi har rutinen og gejsten til, at vi sagtens kan være med. Det har vi bevist før, lyder det fra køkkenchefen.

I køkkenet er han sammen med Claus Gustafsson, og med aldre midt i 30’erne er de garvede i branchen. De har set Blokhus som en by med mangel på ambitiøse restauranter og er sprunget til.

- Det, der er i Blokhus lige nu, er pizzeriaer og cafeer. Derfor mener vi, at der er basis for at lave finere madlavning. Og det kan vi også se med Strandhotellet, der åbner snart. Vi er to restauranter, der tror på det, så det skal nok komme op at køre, tror jeg, siger Lars Larsen.

I restauranten er der også erfarne kræfter. Kent Olesen fra blandt andet Cupo, Mundgott og La Locanda har ansvaret for restauranten og skal være der for gæsterne.

- Ambitionen er, at vi godt vil være der, hvor det er lidt sjovt. Lækker mad og gode råvarer og et godt bredt vinkort. Det kan alle efterhånden godt lide, siger han.

Frem til næste weekends testmiddage skal der udtænkes nye retter, og de bedste ideer blive til noget på tallerkenerne. Men selv om det ser flot ud, så er der et ord, køkkenchefen kun sjældent tager i sin mund.

- Altså, vi siger aldrig gourmet, det er brugt så meget det ord. Men vi laver god mad og bruger noget tid på det og laver alt fra bunden. Gourmet det gider jeg ikke kalde det. De der små retter, det er slet ikke os. Du får noget for skillingerne, når du kommer her, siger Lars Larsen.

I restauranten kan chefen mærke ambitionerne fra køkkenet.

- Der er ingen tvivl om, at vi har et par stjernekokke derude. Vi vil gerne lave noget "fine dining", hvor vi laver noget ærlig mad med god smag og godt udseende, men også noget, som folk vil køre til Blokhus efter, siger Kent Olesen.

Strandingskroen genåbner 31. marts.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...