Spøgelser til jule-marked på Børglum

Tre mennesker går målrettet ud af klosteret. Den forreste er høj og bærer et langt scepter.

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Nissepigen Martine Salling (th) fra Aalborg, varmer sig under et tæppe sammen med Emma Holst fra Bindslev mellem optagelserne.

De er alle grønne fra top til tå - næsten selvlysende. De blander sig med de mange mennesker til julemarkedet i klostergården. De er opsigtsvækkende, men ingen ser på dem. - Tak! bliver der råbt ind i en megafon. Lidt efter gentager scenen sig. Mandag havde optagelserne til TV2-julekalenderen "Ludvig og julemanden" været i gang i to intensive uger på Børglum Kloster, og der bliver stadig arbejdet hårdt. 16 uger kommer det til at tage, før alle 24 afsnit til decemberdagene er i kassen. Der er ikke noget ved julemarkedet, der indikerer, at der kun er tale om en kulisse. Der dufter af gløgg og æbleskiver, og alle de små boder er pyntet med gran og metervis af lyskæder. Nogle har endda fundet stråbuk og nellikepyntede mandariner frem. Vejret kunne også lige så godt have været decembervejr. Der er bidende koldt, og mange står rundt om små rygende bål for at få lidt varme. Endnu flere står i kø ved pandekageboden for at få en nybagt pandekage. Så stor en scene kræver mange statister, og folk fra lokalområdet er med glæde mødt frem for at slentre rundt på julemarkedet og være en del af tv-julekalenderen. Bag kameraerne er der også et stort hold i gang. Når en spøgelsesnæse løber i kulden, står en pige på spring for at pensle den grønne farve tilbage på næsen. Alle har sin opgave. Når klaptræet lyder, er der helt stille, men så snart optagelsen er færdig, får alle travlt på én gang. Det er ikke kun omkring optagelserne i gården, der er liv. De rum på klosteret, der ikke er lavet til kulisse, benyttes til kontor, personalestue, sminkerum og meget andet. Her vil kendte og kommende kendte nisser, julemænd og spøgelser have sin gang indtil midt i juni.

Forsiden