Aabybro

Sponsorer savner springvand

Jammerbugt Kommune er løbet fra en aftale om at betale driften, mener Rotary-klub og borgerforening

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Der mangler et springvand her i Søparken i Aabybro. Det er pillet ned, fordi Jammerbugt Kommune ikke vil betale driften. Det er en række borgere ikke tilfredse med. Foto: Grete Dahl

AABYBRO:I søen ved Hotel Søparken er der sædvanligvis et springvand, og så vil de fleste jo nok forvente lyden af plaskende vand.

Lyden er der bare ikke.

Springvandet er nemlig væk, pakket ned i plastik på et lager hos Jammerbugt Kommune. Det er en gruppe sponsorer fra Aabybro Rotary Klub og Aabybro Borgerforening, der i sin tid var initiativtagere til springvandet meget utilfredse med.

De mener, at Jammerbugt Kommune er løbet fra en aftale, der blev indgået tilbage i 2005, hvor kommunen bevilligede et årligt driftstilskud på 65.000 kroner. Et tilskud, der i følge borgmester Mogens Gade har været til diskussion ved budgetforhandlingerne hvert år, indtil det bortfaldt i 2015, hvor man besluttede ikke at fastholde tilskuddet.

Ikke mindst mener Aabybro Rotary Klub og Aabybro Borgerforening ikke, at de er blevet hørt, inden springvandet, der blev indkøbt for landdistriktsmidler og frivillige donationer blev taget ned.

- Hos Aabybro Rotary Klub håber vi, at kommunen vil ændre sin beslutning, så springvandet kan blive opsat igen til glæde for byens borgere. Vi synes, at der skal være tillid mellem kommunen, erhvervslivet og kommunens foreninger, så en aftale er en aftale. siger Kaj Haugaard og Kaj Holsko fra Aabybro Rotary Klub.

Den holdning deles hos Aabybro Borgerforening, der også er bekymret for, om det manglende springvand kan påvirke byens mange frivillige kræfter til at droppe lignende, frivillige projekter.

- Man kan jo sagtens forestille sig, at det en anden gang bliver svært at få frivillige midler til forskønnelse af vores kommune, lyder det fra blandt andet John Eskerod, der er formand for borgerforeningen.

Undrende gæster

Hos Hotel Søparken, der har bidraget med 10.000 kroner, vækker det da også lettere irritation, at springvandet ikke er at finde på sin plads i søen.

- Vi har mange selskaber, der når de bestiller i løbet af vinteren, bemærker, at de da håber, der er gang i springvandet, siger hotellets direktør, Karen Johansen, der også kan konstatere, at det manglende springvand betyder noget for udsigten

- Vi sagde jo ja til at bidrage til springvandet i sin tid, fordi hotellets sale og restauranten havde direkte udsigt til det, siger Karen Johansen.

Hos både Aabybro Rotary Klub og Aabybro Borgerforening er man klar til at yde en ekstra indsats for at få springvandet tilbage i vante rammer.

- Vi har tilbudt at stå for pasningen, hvis kommunen finder de omkring 55.000 kroner, vi mener, at det koster at holde det i gang årligt. Det er i øvrigt et beløb, der er mindre end det, Jammerbugt Kommune har budgetteret med på omkring 70.000 kroner. Og helt ærligt. Er det virkelig så mange penge, at det ikke er muligt?, lyder det samstemmende fra Rotary og Aabybro Borgerforening.

Principiel beslutning

Borgmester Mogens Gade (V,) er ikke enig i, at, Jammerbugt Kommune er løbet fra nogle aftaler. Han mener ikke, kommunen er juridisk bundet af aftaler, der er indgået i de fire gamle kommuner fra før kommunesammenlægningen, og han er heller ikke bange for, at kommunens mange frivillige skal miste pusten, når de hører om det manglende springvand.

- Vi har en principiel beslutning om, at landdistriktsmidlerne ikke bliver brugt til drift, og det er derfor, der heller ikke er bevilliget penge til springvandet, siger han og fortsætter.

- Jammerbugt Kommune er jo i øvrigt en af de kommuner, hvor der bruges flest penge på frivillige projekter som naturlegepladser og lignende.

Han opfordrer dog de involverede parter til at søge om tilskud i næste års budget.

- Der kommer ikke til at ske mere i dette budgetår, men de involverede parter er velkomne til at søge hurtigst muligt i næste budgetår. En mulighed kunne også være, at de selv aktivt står for at skaffe midler til driften, siger han.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst