Danmark

Sporarbejder giver flere forsinkelser hos DSB

DSB havde i juli flere forsinkelser end i første halvdel af året, da der har været sporarbejder rundt i landet

Togtrafikken har gennem sommeren har været præget af, at der har været sporarbejder i gang flere steder i landet. Det har ført til flere forsinkelser og flere aflysninger hos DSB.

Ifølge tal fra DSB ankom 92,7 procent af fjern- og regionaltogene til tiden i årets syvende måned. Det skal sammenlignes med, at 95,3 procent af togene ankom rettidigt i første halvdel af året.

Samtidig blev flere tog aflyst. DSB afviklede 98,8 procent af de planlagte afgange i juli mod 99,2 procent i årets første seks måneder.

- Efter en lang periode med flotte resultater, er der de seneste måneder sket et fald i, hvor mange tog der kommer frem til tiden, siger Tony Bispeskov, trafikinformationschef i DSB, i en pressemeddelelse.

Tony Bispeskov forklarer, at en række signalfejl har generet togdriften gennem sommeren, hvilket sammen med sporarbejder har været med til at give flere forsinkelser og aflysninger.

- Når vi sammen med Banedanmark planlægger sporarbejder, forsøger vi at gøre det, så det generer færrest muligt rejsende, siger han.

- Derfor sker arbejdet ofte om sommeren, hvor pendlerne holder ferie. Ikke alle arbejder er blevet færdige hen over sommeren i det tidsrum, så der er stadig arbejder i gang enkelte steder, siger Tony Bispeskov.

Han fortæller, at sporarbejderne er nødvendige for, at togdriften bliver mere sikker. Derudover skal arbejdet modernisere signalerne, så der bliver færre signalfejl i fremtiden.

Trods flere forsinkelser end normalt lever DSB op til kravene i den trafikaftale, som DSB har med staten.

Aftalen foreskriver, at 90 procent af togene skal køre til tiden, hvilket defineres som maksimalt fem minutter og 59 sekunder efter køreplanen.

I aftalen forpligter DSB sig også til, at 99 procent af afgangene skal afvikles som planlagt. Her levede DSB ikke helt op til målene i juli, men ligger dog pænt for hele året.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst