AaB

AaB blev valgt fra: Men direktøren håber på pokalfinalen

AaB håber, at tilskuerforsøg giver pote med masser af mennesker til pokalfinalen

Tre kampe i den kommende weekend må lukke flere tilskuere ind end 500, men det bliver ikke i Aalborg. Foto: Claus Søndberg

Tre kampe i den kommende weekend må lukke flere tilskuere ind end 500, men det bliver ikke i Aalborg. Foto: Claus Søndberg

FODBOLD:Tre kampe i weekendens runde i Superligaen får lov til at lukke flere tilskuere ind end de 500, der ellers har været plads til, efter fodbolden er begyndt igen efter corona-pausen.

Men det bliver ikke AaB, der ellers skal lægge græs til en hjemmekamp mod FC Nordsjælland, der får lov til at være en del af forsøgsordningen.

Rigspolitiet har nemlig truffet afgørelse om, hvilke tre kampe det drejer sig om, og det bliver: lørdag den 20. juni AC Horsens mod Randers FC, søndag den 21. juni Brøndby IF mod FC København og mandag den 22. juni Lyngby mod OB.

- For os er det både og, om vi er kede af ikke at blive valgt, siger AaB-direktør Thomas Bælum.

- Vi arbejder i øjeblikket med nogle sindssygt pressede deadlines hver uge med henblik på at få stadion klar til hver enkelt kamp, så det havde været begrænset, hvor meget vi kunne nå inden weekenden. Til gengæld håber vi så, at der bliver evalueret hurtigt på de kampe, der indgår i forsøgsordningen, og at det hele går godt. Det vil nemlig give mulighed for, at der kan komme flere ind til pokalfinalen 1. juli, og det er klart der vores store fokus er i øjeblikket, siger han.

- Pokalfinalen har enormt stor betydning i Aalborg også med blik på historien. Så det ville virkelig være godt, hvis der kan komme flere mennesker ind i Esbjerg, siger Thomas Bælum.

De tre kampe spilles henholdsvis lørdag, søndag og mandag, så det udvalgte evalueringsteam kan overvære alle tre kampe på stadion.

Et af kriterierne for udvælgelsen af kampe har været, at man vil teste forsøget på forskellige størrelser stadioner for at se effekten af kapaciteten.

Selv om Divisionsforeningen har været med i processen om, hvordan de tre testkampe skal køres, er det udelukkende sundhedsmyndighederne og Rigspolitiet, som har truffet beslutningen

- Vi har valgt de tre kampe, fordi vi gerne ville have kampe både øst og vest for Storebælt. Samtidigt har vi også forsøgt at vælge, så vi både får et stort og et mindre samt et nyere og et ældre stadion i spil, så vi kan få så brede erfaringer som muligt, siger politiinspektør Uffe Stormly fra Rigspolitiet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.