AaB

AaB taber fortjent i Herning

Nordjyderne var hårdt presset mod FC Midtjylland og måtte endnu engang se sig besejret

Foto: Henrik Bo

Foto: Henrik Bo

AaB kunne mandag aften spille sig tilbage i top seks, da de efter weekendens kampe kunne se sig dumpet ned på en 10. plads. Det krævede tre point mod FC Midtjylland på MCH Arena.

Det lykkedes ikke AaB at hente nogen point i Herning, da FCM fortjent vandt 2-1. Midtjylland presser derfor FC København hårdt i kampen om førstepladsen, hvor de nu kun er tre point bagefter.

Det var hjemmeholdet, som kom bedst fra start, da Jakob Poulsen to minutter inde i kampen på et hjørnespark ramte Paul Onuachu i panden, som headede bolden snært forbi højre opstander.

Kort efter var midtjyderne endnu engang tæt på. Et flot kombinationsspil mellem Awer Mabil og Evander Ferreira førte til en stor chance til sidstnævnte, som sparkede bolden lige over mål.

AaB kom frem til deres første chance efter 10 minutter. Kasper Kusk drev bolden flot frem på en solotur, og ved feltet trak han ind i banen og afsluttede nederst i venstre hjørne, men Jesper Hansen var vågen i målet.

Midtjylland kom frem til deres tredje store mulighed godt et kvarter inde i kampen. Patrick Kristens og Jores Okore gik begge skævt af bolden. Det gav Onuachu chancen for at bringe FCM i front, men Rinne klarede skuddet, der førte til et hjørne.

På hjørnesparket var Midtjylland i flere omgange tæt på at score til 1-0 efter klumpspil i feltet, men Rinne var endnu engang klar på stregen og fik viftet bolden over mål.

En halv time inde i kampen forsøgte Awer Mabil sig fra kanten af feltet. Jacob Rinne så skidt ud på situationen og gav en returbold til Onuachu, som i det lille felt sparkede bolden over mål.

Hjemmeholdet styrede fuldstændig kampen i første halvleg og var tæt på at score på et hjørnespark efter 33 minutter, men stolpen tog fra på Kian Hansens hovedstød.

Kort før pausen gik den ikke længere for AaB. Kian Hansen slog bolden ind mod Onuachu, som denne gang var træfsikker. Han dirigerede flot bolden i mål. Fuldt fortjent kunne Midtjylland gå til pause med en 1-0 føring.

Der gik kun fem minutter af anden halvleg før FCM bragte sig på 2-0. Evander Ferreira scorede på et hjørnespark, som dommeren i første omgang så ud til at annullere. Men efter en kort konversation med linjedommeren pegede Jakob Kehlet mod midten.

AaB-spillerne var ikke sene til at svare igen. Stik mod spil og chancer så fik Tom van Weert seks minutter efter midtjydernes mål muligheden for at score AaB's første mål i foråret. Og den mulighed greb Tom van Weert, da han sparkede den sikkert ind bag Jesper Hansen.

Rasmus Thellufsen blev skiftet ind i det 71. minut, og han skulle kun bruge et minut på banen, før han kom frem til sin første afslutning. Et fint forsøg lige over overliggeren.

Med fire minutter tilbage af den ordinære tid fik Tom van Weert et stort tilbud. Et frispark på kanten af feltet som han forsøgte at dirke forbi muren nederst i højre side. Det lykkedes næsten. Denne gang var stolpen i vejen for AaB.

Det nordjyske Superligahold har endnu den første sejr til gode i forårssæsonen, men de får allerede muligheden på fredag, hvor Sønderjyske besøger Aalborg Portland Park. Nordjyderne har ikke vundet hjemme siden kampen mod FC Nordsjælland tilbage i august.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.