Aalborg Håndbold slog brasilianere og tog en lille million med hjem fra VM

Aalborg Håndbold sikrede sig lørdag tredjepladsen ved VM for klubhold

Jonas Samuelsson og holdkammeraterne tager en tredjeplads og en pæn check med hjem fra VM for klubhold. Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix <i>Ritzau Scanpix</i>

Jonas Samuelsson og holdkammeraterne tager en tredjeplads og en pæn check med hjem fra VM for klubhold. Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

HÅNDBOLD:Aalborg Håndbold tager en check på 150.000 dollars (965.000 kroner) med hjem fra Saudi Arabien og VM for klubhold, IHF Super Globe.

Det er en kendsgerning, efter at nordjyderne lørdag sikrede sig tredjepladsen i turneringen ved at slå brasilianske Pinheiros med 34-29.

Aalborg Håndbold - Pinheiros 34-29 (19-11)

Stillinger undervejs: 4-3, 8-6, 12-7, 16-7, 19-11 (pausestilling), 21-15, 24-18, 28-20, 30-23, 34-26

Mål, Aalborg Håndbold: Buster Juul 6, Felix Claar 5, Sebastian Barthold 4, Jonas Samuelsson 4, Lukas Sandell 4, Nikolaj Læsø 4, Jesper Nielsen 3, Andreas Holst 1, Martin Larsen 1, Kristian Bjørnsen 1, René Antonsen 1

Topscorer, Pinheiros: Phillip Seifert 6

Udvisninger: Aalborg Håndbold 3, Pinheiros 3

Pinheiros fulgte med til 6-6 efter små 10 minutters spil, men så satte Aalborg Håndbold turboen til.

De danske mestre scorede fem gange i træk, og derfra var der aldrig spænding om udfaldet igen. Forsvaret og Simon Gade i målet hang godt sammen, og det betød, at Aalborg Håndbold kunne løbe de sagesløse brasilianere over i kontraspillet.

Det profiterede især Sebastian Barthold af, og ved pausen kunne Aalborg Håndbold forlade banen med en komfortabel 19-11-føring i en halvleg, hvor cheftræner Stefan Madsen endda fik brugt en stor del af sit holds bredde.

Aalborg Håndbold kom til gengæld rigtig sløjt fra start i anden halvleg. Fejlene stod i kø, og det udnyttede Pinheiros til at score halvlegens første tre mål.

Det fik Stefan Madsen til at give en opsang i en timeout, og den fik den ønskede effekt. Midtvejs i anden halvleg var nordjydernes føring øget til 28-20, og derfra kunne Aalborg Håndbold uden at spille sig ud køre en komfortabel sejr hjem.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.