Aalborg Pirates dummede sig i Vojens

Store personlige fejl gav SønderjyskE for let spil i den første DM-semifinale

Claus Jensen
Arkivfoto: Lars Pauli
Aalborg Pirates 26. marts 2019 22:53 - Opdateret 26. marts 2019 22:53

ISHOCKEY: Aalborg Pirates vandt skudstatistikken, da de tirsdag aften indledte semifinaleserien mod SønderjyskE i Vojens. Det var bare hjemmeholdet, der var skarpest og udnyttede indtil flere store defensive fejl fra piraterne til at vinde 4-1.

- Arbejdsindsatsen var god nok, men vi skulle have haft hovedet mere med. Vi tog nogle dumme beslutninger, der kostede nogle mål. Det må aldrig ske. Samtidig fik vi ikke lagt nok pres på Patrick (Galbraith, målmand, red.). Vi så lidt for bange ud og lavede strikkeklub i stedet for at komme ind foran mål, sagde Aalborg Pirates' kaptajn Julian Jakobsen efter kampen til Tv2 Sport.

Nedturen tog form allerede efter 12 sekunders spil, da en dumt pucktab i egen zone blev straffet af SønderjyskE. Mads Lund lagde pucken mod mål og foran Ronan Quemener stod Rod Pelley og styrede pucken i nettet.

Claus Jensen
Foto: Lars Pauli

Aalborg Pirates fik dog rejst sig fra det tidlige chok og tog siden taktstokken og pressede på i resten af første periode. Kelin Ainsworth brændte en stor chance tæt under mål og Mike McNamee hakkede et slagskud på overliggeren, men scoringerne udeblev.

I starten af anden periode havde SønderjyskE overtaget via to overtalssituationer - uden at få pucken i mål. Det fik de til gengæld midtvejs i perioden, da Aalborg Pirates var i overtal. En håbløs udskiftning gav hjemmeholdet en kontra i overtal, og den satte Gabriel Desjardins op i nettaget til 2-0.

Aalborg Pirates fik igen sundet sig og lagt pres på Patrick Galbraith i sønderjydernes mål Cam Braes havde de største muligheder, men canadieren var uskarp denne aften.

Det blev 3-0 til SønderjyskE fem minutter inde i tredje periode, da Stefen Steffen Frank lagde en puck på mål i en tilsyneladende ufarlig situation ude ved banden. Selvom der var trafik foran Ronan Quemener kan franskmanden ikke være tilfreds med, at den puck gik ind.

Claus Jensen
Arkivfoto: Lars Pauli

Kort efter blev det også 4-0 efter en forsvarskoks på blå linje, og så fik Frederik Bjerrum frit løb og satte pucken mellem benene på piraternes keeper.

Spencer Humphries fik pyntet på resultatet til slut for Aalborg Pirates, da han hakkede Thomas Spellings perfekt pasning op i det ene målhjørne, men det var en stakket frist.

Kamp to i semifinaleserien spilles på fredag i Bentax Isarena i Aalborg. Semifinaleserien spilles bedst af syv kampe.

Kampfakta:

Tema: Aalborg Pirates

Vis flere

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...