Aalborg Pirates fik klø og profil skadet i Esbjerg

Det aalborgensiske tophold var hamrende ineffektivt i søndagens udekamp i Metal Ligaen

Pierre-Olivier Morin og Aalborg Pirates blev lagt ned i Esbjerg. Arkivfoto: Bo Lehm <i>Bo Lehm</i>

Pierre-Olivier Morin og Aalborg Pirates blev lagt ned i Esbjerg. Arkivfoto: Bo Lehm Bo Lehm

ISHOCKEY:Aalborg Pirates indtager fortsat førstepladsen i Metal Ligaen, men efter nederlag i tre af de seneste fire kampe kommer konkurrenterne nærmere og nærmere.

Søndag eftermiddag var aalborgenserne på besøg hos Esbjerg i Granly Hockey Arena, og selvom holdet i perioder dominerede og også vandt skudstatistikken klart, sejrede hjemmeholdet hele 5-0.

Pirates var især i første periode i total dominans, men de kunne bare ikke få pucken forbi Eamon McAdam i Esbjergs mål. Omvendt slog vestjyderne til på en af deres første muligheder. Frederik Søgaard reddede i første omgang, men Andreas Grundtvig sendte fra bag mål returen ind i ryggen på målmanden og videre ind i netmaskerne til 1-0.

For at gnide yderligere salt i såret mistede Aalborg Pirates den rutinerede forward Thomas Spelling midtvejs i perioden, da han tilsyneladende blev ramt af en høj stok og blødende forlod isen. I øvrigt uden at det kostede en straf til Esbjerg.

I forvejen har Aalborg trioen George Sørensen, Johan Skinnars og Kirill Kabanov på skadelisten.

Kampfakta

Esbjerg Energy - Aalborg Pirates 5-0

Periodecifre: 1-0, 1-0, 3-0

Mål: 1-0 Andreas Grundtvig (14.04), 2-0 Craig Puffer (25.39), 3-0 Grayson Downing (47.34), 4-0 Jannik Christensen (48.32). 5-0 Travis Brown (57.48)

Udvisninger: Esbjerg 7x2 min, Aalborg 4x2 min.

Tilskuere: 1043 i Granly Hockey Arena

Pirates startede også anden periode bedst, men hverken Stephen Andersson eller Julian Jakobsen fik udbytte af deres chancer, og i stedet kom Esbjerg på 2-0 på et straffeslag. Det følte Lasse Bo Knudsen sig tvunget til at begå på en helt fri Craig Puffer, der selv omsatte den store mulighed.

Pirates havde hele 14 overtalsminutter i kampen, men powerplayet blev ofte for langsomt og uden nok afslutninger. Helt galt blev det syv minutter inde i tredje periode, hvor holdet måtte indkassere en scoring i overtal. Gayson Downing stjal pucken fra Anders Koch og scorede til 3-0.

Mindre end ét minut senere lå pucken igen inde bag Frederik Søgaard til 4-0, og så var den kamp reelt afgjort. Mismodet bredte sig hos aalborgenserne, og Travis Brown lukkede forestillingen til 5-0 med to minutter tilbage på måltavlen. Det var i øvrigt kun den sidste scoring, som reservemålmand Frederik Søgaard kunne lastes for.

Aalborg Pirates er nu blot ét point foran Herning Blue Fox i toppen af Metal Ligaen, mens Frederikshavn White Hawks på tredjepladsen har et gab på tre point til toppen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.