Aalborg Pirates klar til DM-finale efter magtdemonstration

Med en stensikker 5-1-sejr over Herlev Eagles spillede Aalborg Pirates sig i DM-finalen  

Aalborg Pirates skal for tredje år i træk spille DM-finaler. <i>Arkivfoto: Martél Andersen</i>

Aalborg Pirates skal for tredje år i træk spille DM-finaler. Arkivfoto: Martél Andersen

HERLEV:Der blev gjort kort proces, da Aalborg Pirates bookede billet til årets DM-finale med en sejr i den fjerde semifinalekamp mod Herlev Eagles

Efter midnatsgyseren i den tredje DM-semifinale mellem Aalborg Pirates og Herlev Eagles, som Tobias Ladehoff havde afgjort til nordjysk fordel, virkede det som en oplagt udgang af onsdagens semifinale-fire, at Aalborg ville spille sig DM-finalen.

Det i forvejen skadesplagede Herlev-hold måtte være mærket af den både fysiske og mentale mavepuster fra mandagens kamp.

Ganske rigtigt var det Aalborg Pirates, der kom bedst i gang med kampen. Spillet blev hurtigt parkeret i Herlevs zone.

Derfor var det en logisk udvikling, da Tobias Ladehoff bragte Pirates foran. Målet blev efter gennemsyn godkendt. Der måtte også et ekstra kig til, før Aalborgs anden scoring kunne sættes endegyldigt på tavlen.

Denne gang var det målets position, der skulle vurderes, for Lukas Horak flyttede nemlig kassen i nogenlunde samme sekund, som en helt blank Julian Jakobsen afsluttede et mønsterangreb.

Med en 2-0-føring lignede det en formalitet for Aalborg at skøjte finalebilletten i hus, men Mathias Asperup havde ikke givet op.

Han reducerede til 1-2, og da Ian Edmondson kort efter blev sendt til afkøling i to minutter, øjnede de mange Herlev-fans et overraskende comeback.

Sådan gik det ikke. Tværtimod.

Mathias Asperup blev sat til at føre pucken frem, men han gled og efterlod Pirates i en to mod Horak-situation. Den chance udnyttede Victor Rollin-Carlsson, og så førte Pirates 3-1.

Herlev Eagles - Aalborg Pirates 1-5

  • Ishockey, Metalligaen
  • 4. DM-semifinale
  • Periodecifre: 1-3, 0-0, 0-2
  • Mål: 0-1 Tobias Ladehoff (7.35), 0-2 Julian Jakobsen (8.06), 1-2 Mathias Asperup (14.35), 1-3 Victor Rollin Carlsson (18.11), 1-4 Nikolaj Carstensen (44.23), 1-5 Trevor Gooch (46.04)
  • Udvisninger: Herlev 2x2, Aalborg 2x2
  • Dermed er Aalborg Pirates klar til DM-finalen efter 4-0 i vundne kampe.

Anden periode bød ikke på mål, men et powerplay i midten af perioden til Herlev skabte et par farlige situationer til hjemmeholdet, som George Sørensen tog sig sikkert af.

Pucken var fortsat mest i Herlevs ende, men Aalborg fik ikke sat nådestødet ind, som en 4-1-scoring ville være.

Den kom dog i tredje periode. Efter knap fem minutter gjorde Nikolaj Carstensen det til 4-1, og halvandet minut efter lukkede og slukkede Trevor Gooch med sin scoring til 5-1. 

Det er endnu uvist, hvem Aalborg Pirates skal møde i finalen. Det ligner Herning Blue Fox, der fører 3-1 i kampe mod Esbjerg Energy.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.