Aalborg Pirates varmede op til nordjyske nytårsbrag med overtidssejr i Vojens

Metal Ligaens tophold rejste sig efter to nederlag i træk, da det blev til en sejr ude over SønderjyskE

Pierre-Olivier Morin scorede Aalborg Pirates' første mål i Vojens. Arkivfoto: Henrik Bo

Pierre-Olivier Morin scorede Aalborg Pirates' første mål i Vojens. Arkivfoto: Henrik Bo

ISHOCKEY:Aalborg Pirates er suverænt tophold i Metal Ligaen, men i den forgangne uge har piraterne været ude for noget så sjældent som to nederlag i træk.

Den stime blev dog stoppet fredag aften, da Aalborg Pirates på udebane slog SønderjyskE med 4-3 efter overtid. Dermed blev det som optakt til de to nordjyske nytårsbrag søndag og mandag mod Frederikshavn White Hawks dog kun til to point på en aften, hvor der længe var udsigt til fuldt udbytte.

Aalborg Pirates måtte igen stille op uden profilen Thomas Spelling, der er sat ud af spillet af en hjernerystelse, men alligevel tog piraterne føringen i Vojens efter små otte minutters spil, da Pierre-Olivier Morin udnyttede en overtalssituation til at gøre det til 1-0.

I første periodes næstsidste minut blev kampen dog vendt på hovedet, da SønderjyskE scorede to gange på 27 sekunder.

Først udlignede MacGregor Sharp til 1-1, og kort derefter var det Daniel Nielsen, der sendte pucken ind bag George Sørensen, så selv om Aalborg Pirates havde haft et markant overtag på skudstatistikken, måtte Metal Ligaens tophold forlade første periode nede med 1-2.

Gæsterne fortsatte dog med at bombardere SønderjyskE-målet i anden periode, og fem minutter inde i perioden blev der også bragt balance i regnskabet, da Nikolaj Carstensen udlignede til 2-2 på sin tidligere hjemmebane.

Midtvejs i anden periode generobrede piraterne også føringen, da unge Jonas Jakobsen udnyttede Mikkel Højbjergs forarbejde til at gøre det til 3-2 til gæsterne.

Den føring holdt helt indtil fem minutter før tid, hvor Aalborg Pirates dog gjorde det svært for sig selv, da udvisninger til først Kirill Kabanov og siden Julian Jakobsen og Anders Krogsgaard betød, at gæsterne fik en lang periode i tre mod fem.

Det overtal udnyttede hjemmeholdets Phil Lane til at gøre det til 3-3.

Næsten halvandet minut inde i overtiden snuppede Aalborg Pirates dog sejren, da Martin Højbjerg scorede efter oplæg fra Julian Jakobsen.

Sejren betyder, at Aalborg Pirates nu har 14 point ned til Frederikshavn White Hawks på andenpladsen. Frederikshavn har dog spillet en kamp færre. De to nordjyske rivaler mødes søndag aften i Aalborg og mandag aften i Frederikshavn.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Politi og kommune undersøger henvendelse om muligt overgreb i børnehave
Luk