Aalborgenser nu næsthurtigst i Europa

Benjamin Lobo Vedel har fundet topformen på de indendørs collegebaner i USA

Claus Jensen
Foto: Zach Dirlam
Benjamin Lobo Vedel 26. februar 2019 06:57 - Opdateret 26. februar 2019 06:57

ATLETIK: Aalborg-løberen Benjamin Lobo Vedel stemplede i den grad sin indendørssæson i gang i den forgangne weekend.

Ved et universitetsstævne i Fayetteville i Arkansas satte han først dansk rekord på 200 meter i tiden 20,97 sekunder. Siden lavede han samme nummer på favoritdistancen 400 meter i tiden 46,11.

- Det var en rigtig god weekend. Det var rart og se de sidste fem måneders træning komme til udtryk, siger Benjamin Lobo Vedel, der stiller op for Florida Gators.

- De sidste par stævner har jeg brugt på at finde et godt mindset at gå ind til konkurrencerne med. Nu er det på plads, så jeg kan fokusere på at løbe hurtigt, uddyber aalborgenseren.

Tiden på 400 meter gør ham lige nu til Europas næsthurtigste på distancen. Kun overgået af nordmanden Karsten Warholm. Ham slog Lobo Vedel i øvrigt i EM-finalen for juniorer tilbage i 2015.

- Jeg løber de nationale mesterskaber her i USA om to uger, hvor jeg med sikkerhed kommer i et rigtig stærkt heat, så der forventer jeg at kunne sætte en hurtig tid igen, siger Lobo Vedel.

Hans helt store mål for 2019 er VM udendørs i Qatar til september.

- VM ligger senere end normalt, så jeg får forhåbentligvis masser af tid til bare at gøre mig klar, slutter Benjamin Lobo Vedel.

Tema: Benjamin Lobo Vedel

Vis flere

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...