Andreas Christensen er på plads i Barcelona: Er her for at vinde

Forsvarsspilleren havde kontraktudløb med Chelsea og har underskrevet en fireårig kontrakt med FC Barcelona.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Den danske landsholdsspiller i fodbold Andreas Christensen har torsdag bestået sit lægetjek i FC Barcelona og har efterfølgende underskrevet sin kontrakt på fire år med den spanske storklub.

- Jeg er meget stolt. Det har været en drøm for mig, siden jeg var et barn, og så længe jeg kan huske. Jeg kan ikke vente med at komme i gang, siger den danske forsvarsspiller ved præsentationen af ham.

Her stod 26-årige Christensen side om side med klubbens præsident, Joan Laporta, på Barcelonas træningsanlæg.

- Christensen, da han var otte år, skrev på et stykke papir, at en af hans drømme var at spille for Barcelona. Det er det, vi vil have her i Barcelona. Vi vil have spillere på førsteholdet, som drømmer om at spille for Barcelona, siger Laporta.

Christensens ambitioner er klare.

- Jeg er her for én ting, og det er at vinde. Så vi har den samme drøm, siger Christensen i en besked til Barcelonas fans.

Danskeren indledte præsentationen i et jakkesæt. Men efter et hurtigt tøjskifte kom Christensen ud på banen igen iført Barcelonas spillersæt.

I Barcelona bliver Christensen holdkammerat med landsholdskollegaen Martin Braithwaite. Angriberen spillede dog ikke en stor rolle i klubben i sidste sæson.

Barcelona har oplyst, at Christensen har en frikøbsklausul på 500 millioner euro, svarende til cirka 3,8 milliarder kroner.

Allerede i mandags annoncerede Barcelona, Christensen var ny spiller i klubben. Men at danskeren først ville blive præsenteret torsdag.

Danskeren blev allerede i 2012 solgt fra Brøndby til Chelsea, hvor han for alvor slog igennem, efter at han med stor succes var udlejet til tyske Borussia Mönchengladbach fra 2015 til 2017.

Med Chelsea var han i 2019 med til at vinde Europa League, inden det engelske hold i 2021 gik hele vejen i Europas største klubturnering med en finalesejr over Manchester City i Champions League.

Christensen ønskede i foråret ikke at forlænge sin kontrakt med Chelsea, hvilket medførte, at han flere gange blev placeret på bænken i London-klubben.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.