Andreas Cornelius påtager sig favoritrollen mod FCK

Trabzonspor-angriberen kender FCK's europæiske erfaring, og han forventer besværlige kampe mod sin eksklub.

Andreas Cornelius (nummer to fra højre) måtte i 2018 gå fra banen i Parken som samlet taber for Atalanta mod FCK i Europa League-kvalifikationen. (Arkivfoto) <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Andreas Cornelius (nummer to fra højre) måtte i 2018 gå fra banen i Parken som samlet taber for Atalanta mod FCK i Europa League-kvalifikationen. (Arkivfoto) Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Tirsdag trak FC København og Trabzonspor hinanden i lodtrækningen til playoffrunden om at komme med i Champions League-gruppespillet.

De tyrkiske mestres danske angriber, Andreas Cornelius, ser frem til kampene mod FCK, som han selv har repræsenteret i to omgange.

- Jeg ved, at FCK har en tradition for at steppe op, når man kommer ud europæisk, og de har en masse spillere med en masse erfaring, så jeg er sikker på, de hiver et andet niveau op, når de skal spille mod os, så jeg forventer en svær kamp.

- Det bliver to besværlige og svære kampe for os, men jeg tror stadig, at vi er favoritter, siger han til Ekstra Bladets hjemmeside.

29-årige Andreas Cornelius har tidligere prøvet at møde FCK i en af de europæiske klubturneringer.

I 2018 vandt FCK en duel i playoffrunden i Europa League over Atalanta, der havde angriberen på holdet. Andreas Cornelius brændte Atalantas sidste spark i straffesparkskonkurrencen, som FCK vandt.

Senere i samme sæson mødtes FCK og Cornelius igen. Angriberen var blevet udlejet til Bordeaux, som FCK mødte i Europa League-gruppespillet, og det resulterede i én sejr til hvert hold.

Andreas Cornelius blev i sidste sæson topscorer for Trabzonspor, der vandt det tyrkiske mesterskab.

Siden har klubben hentet Jens Stryger Larsen i italienske Udinese.

Lørdag i sidste uge scorede de to danskere tilsammen tre gange, da Trabzonspor vandt den tyrkiske Super Cup med en 4-0-sejr over Sivasspor.

Andreas Cornelius blev dobbelt målscorer i kampen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden