Antonsen leverer stort comeback efter Dubai-flytning

Det endte med en sejr for Anders Antonsen i sin første kamp, siden danskeren rykkede træningen til Dubai.

Badmintonspilleren Anders Antonsen vandt tirsdag sin første kamp i Malaysia Open. Undervejs reddede han to matchbolde. (Arkivfoto). <i>Yuichi Yamazaki/Ritzau Scanpix</i>

Badmintonspilleren Anders Antonsen vandt tirsdag sin første kamp i Malaysia Open. Undervejs reddede han to matchbolde. (Arkivfoto). Yuichi Yamazaki/Ritzau Scanpix

Anders Antonsen fik en dramatisk start på året med en vild comeback-sejr i første runde af badmintonturneringen Malaysia Open, hvor danskeren afværgede to matchbolde imod sig.

Der er tale om en Super 1000-turnering, så det er en af de allerstørste turneringer i sporten på niveau med eksempelvis All England.

Antonsen vandt 8-21, 22-20, 21-19 over kineseren Weng Hong Yang efter noget af en gyser.

Det var Antonsens første kamp, siden han i november sidste år rykkede træningen fra Danmark til Dubai, som også Viktor Axelsen tidligere har gjort det.

Antonsen er grundet en skade raslet ned som nummer 30 på verdensranglisten, men var vurderet som favorit mod Weng Hong Yang, der er nummer 27 i verden.

Kineseren styrede kampen fra start til slut i første sæt, hvor der var klasseforskel. Antonsen var ikke i nærheden af sit bedste niveau og spillede langsomt og fejlfyldt.

Det var hele tiden op ad bakke for danskeren, som ikke formåede at komme op og få kontakt.

I andet sæt fik Antonsen fat i sit spil og begyndte offensivt at levere bedre slag. Danskerne var i stand til at følge med frem til 11-11.

Men fejlene kom stadig for hyppigt fra Antonsens ketsjer, og kineseren kom foran 14-11 og senere 17-13.

Fighterviljen var til stede hos Antonsen, som reducerede til både 16-17, 17-18 og 18-19.

Kineseren spillede sig frem til to matchbolde ved stillingen 20-18, men Antonsen reddede begge og vandt sættet efter fire vundne point i træk.

Dermed skulle det afgøres i tredje sæt, hvor kineseren kom flyvende fra start og foran 6-2.

Antonsen viste endnu en gang fightervilje og vendte kampen på hovedet og kom foran 11-8 ved sidebyttet, hvor han fik gode råd af træneren Joachim Persson, der er hentet ind i danskerens setup i Dubai.

Siden kom Antonsen foran 17-12, men kineseren udlignede til 17-17, inden danskeren igen trak lidt fra og kom på 19-17.

Kineseren reducerede endnu en gang, men han kom ikke tættere på til slut.

Antonsen brølede sin begejstring ud i hallen og krammede sin træner i vild jubel.

Tidligere tirsdag tabte Line Kjærsfeldt i første runde med 21-17, 13-21, 15-21 til japaneren Akane Yamaguchi, der er verdensmester og nummer et i verden. Kjærsfeldt er nummer 16 i verden.

Mixeddoublen med Alexandra Bøje og Mathias Christiansen tabte i første runde 20-22, 19-21 til Jeong Na Eun og Kim Won Ho fra Sydkorea.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.