Arsenal henter landsholdsspiller Kathrine Kühl i FCN

Den 19-årige midtbanespiller Kathrine Kühl skifter til Arsenal, der er nummer to i den bedste engelske række.

Kathrine Kühl har trods sin beskedne alder allerede spillet 21 kampe for det danske A-landshold. <i>Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix</i>

Kathrine Kühl har trods sin beskedne alder allerede spillet 21 kampe for det danske A-landshold. Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix

Den 19-årige danske landsholdsprofil Kathrine Kühl skifter FC Nordsjælland ud med London-klubben Arsenal.

Det meddeler FCN på sin hjemmeside lørdag.

Teenageren ser frem til at fortsætte sin udvikling i England.

- Det kunne jeg også sagtens have gjort i FCN, men jeg føler samtidig, at jeg nu har fået så mange ting med i bagagen - først som den helt nye, dernæst som en af de bærende spillere, hvor jeg skulle gå forrest - og det har lært mig vildt meget.

- Det gør også, at jeg føler mig klar til at tage skridtet nu. At jeg er blevet dannet til det skifte både som spiller og menneske, siger Kühl til fcn.dk.

Allerede som 17-årig debuterede Kühl på det danske A-landshold, som hun indtil videre har repræsenteret 21 gange og scoret et enkelt mål for.

Hun skiftede i 2018 Hillerød FC ud med FC Nordsjælland og blev som 16-årig to år senere pokalfighter, da holdet vandt pokalturneringen.

Midtbanespillerens nye klub ligger nummer to i den bedste engelske fodboldrække for kvinder, Super League, med tre point op til landsholdskollega Pernille Harder og Chelsea samt en kamp i baghånden.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.