Arteta har endelig fået Arsenal til at blomstre

Efter to ottendepladser og en skidt sæsonstart er Arsenal med flot spil begyndt at blande sig i toppen.

FILE PHOTO: Premier League - Arsenal v Watford <i>David Klein/Reuters</i>

FILE PHOTO: Premier League - Arsenal v Watford David Klein/Reuters

Hvis man efter tre spillerunder af Premier League havde forudset, at Arsenal skulle holde jul på en Champions League-plads, var man nok blevet betragtet som bindegal.

Ikke desto mindre ligger Arsenal nu på en fjerdeplads næsten halvvejs inde i sæsonen.

Træner Mikel Arteta har siden sin tiltrædelse for nærmest præcis to år siden flere gange været meldt færdig i London-klubben.

I de to seneste sæsoner er det blevet til lidet flatterende ottendepladser til Arsenal, og da klubben så også fik en skidt sæsonstart dette efterår, lignede Arteta en "dead man walking".

Men tålmodigheden med den 39-årige spanier, der spillede i Arsenal fra 2011 til 2016, har været stor, og det ser endelig ud til at betale sig.

Arsenal har vundet sine tre seneste ligakampe og nok så vigtigt, så har spillet til tider været sprudlende.

Det har fået eksperter til at vurdere, at Arteta kan gå en meget spændende fremtid i møde med sit hold.

Arteta er da også selv meget tilfreds med de seneste tre ligakampe, der inden for en uge er blevet vundet med samlet 9-1. Sidst gik det ud over Leeds, der i egen hule blev slået med 4-1.

- Det var en fremragende indsats af drengene. De udførte planen perfekt mod et hold, der ellers er ukomfortabelt at spille mod. Nu har vi haft tre meget fysiske kampe på en uge, så jeg er meget tilfreds.

- Vi har haft nogle intentioner (med spillet, red.), og spillerne har virkelig haft god forståelse for dem. Jeg synes, at vi fortjener de tre sejre, lød det fra Arteta efter kampen til Sky Sports.

Den 20-årige brasilianer Gabriel Martinelli er blandt dem, der har brilleret i Arsenals offensiv på det seneste. Han blev dobbelt målscorer med Leeds.

- Det er vigtigt for holdet. Hele holdet har spillet godt, og vi er meget tilfredse med vores arbejde og spil. Det er, hvad Mikel kræver af os: At vi skal være farlige, hver gang vi kommer på banens sidste tredjedel.

- Som jeg altid siger: Vi har ikke bare et ungt hold, men et stærkt hold med gode spillere, sagde Gabriel Martinelli efter sejren over Leeds.

Siden har Arsenal også banet sig vej til semifinalen i Liga Cuppen med en sejr på 5-1 over Sunderland, og dermed er Arsenal-spillerne spækket med selvtillid inden det travle juleprogram.

Det indleder Arsenal ude mod Norwich 26. december. To dage senere kommer Wolverhampton på besøg, og 1. januar venter så braget på hjemmebane mod ligaens førerhold, Manchester City.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.