Assistent forfremmes til cheftræner for U21-landsholdet

Steffen Højer erstatter Jesper Sørensen som cheftræner for U21-landsholdet på en kontrakt frem til 2025.

Steffen Højer er ny træner for U21-landsholdet. (Arkivfoto). <i>Henning Bagger/Ritzau Scanpix</i>

Steffen Højer er ny træner for U21-landsholdet. (Arkivfoto). Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Den nu tidligere assistenttræner Steffen Højer bliver ny cheftræner for U21-landsholdet.

Det oplyser Dansk Boldspil-Union på sin hjemmeside.

Steffen Højer får kontrakt frem til sommeren 2025.

Det er ellers blot en måned siden, at Højer forlængede som assistent, men siden tog cheftræner Jesper Sørensen imod et tilbud om at blive træner i Brøndby, hvilket åbnede for en ny rolle til Højer.

- Ja, det går lidt hurtigt en gang imellem, men det er samtidig en unik mulighed, som jeg hverken kan eller vil sige nej til, siger Steffen Højer.

- Det er en rolle, som jeg efter tre et halvt år som assistenttræner føler mig fuldt klædt på til, og som jeg glæder mig til at gå i gang med. Jeg overtager holdet på et rigtig godt og solidt fundament.

DBU's Talent- og udviklingschef, Kenneth Heiner-Møller, kalder Højer en kompetent træner og fremhæver, at han har været en del af U21-landsholdet i næsten fire år.

- Han ved, hvad det kræver at stå i spidsen for vores U21-landshold, og hvilke krav og forventninger der følger med – både ledelses- og spillemæssigt.

- Han har de faglige og menneskelige kompetencer, der skal til for at indfri de forventninger, siger Kenneth Heiner-Møller.

Højer står første gang i spidsen for holdet ved to testkampe i marts, inden EM-kvalifikationen begynder i juni.

- Det er også et godt tidspunkt at få ham i gang på, hvor han får tid til at sætte sit præg på holdet, inden EM-kvalifikationen bliver sparket i gang, vurderer Kenneth Heiner-Møller.

U21-landsholdet missede med Jesper Sørensen og Steffen Højer som trænerkonstellation sidste år kvalifikationen til EM i 2023, der spilles til sommer.

Inden Højer blev assistenttræner for U21-landsholdet var Steffen Højer i knap to år cheftræner for Viborg. Tidligere havde han haft andre trænerroller i klubben.

DBU oplyser, at der arbejdes på at få en ny assistenttræner på plads.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden