Atletikpræsident ser diplomatisk OL-boykot som meningsløst
Storbritannien, USA, Australien og Canada har varslet en diplomatisk boykot af vinterlegene i Beijing.

OLY-2020-2021-TOKYO-JPN-COE Philip Fong/Ritzau Scanpix
Præsidenten for World Athletics, Sebastian Coe, har svært ved at se den store fidus i en diplomatisk boykot af vinter-OL i Beijing.
Det siger han, efter at Storbritannien, USA, Australien og Canada har varslet en diplomatisk boykot af vinterlegene.
- At boykotte er historisk set udtryk for manglende viden, og det er intellektuelt uærligt. En politisk boykot er faktisk meningsløs, siger han ifølge Reuters til britiske medier.
De fire lande har valgt at lade officielle repræsentanter blive væk fra sportsbegivenheden, mens deres atleter kan deltage.
Årsagen er, at landene ser Kinas forhold til menneskerettigheder som stærkt problematisk.
USA's regering har særligt peget på behandlingen af det muslimske mindretal uighurerne i Xinjiang-provinsen og bruger ordet "folkedrab" om Kinas undertrykkelse af denne befolkningsgruppe.
Kina har afvist alle anklager om, at landet krænker menneskerettighederne.
Coe understreger, at han tager spørgsmålet om menneskerettigheder "dybt alvorligt", men han har svært ved at se effekten af en boykot.
- I det lange løb tror jeg ikke, at man opnår noget stort ved det. Der er altid utilsigtede konsekvenser. I sidste ende er det atleterne, der lider mest under det, siger Coe, som tidligere har opfordret til åben dialog i stedet.
Den danske regering har endnu ikke meldt ud, om den vil sende repræsentanter afsted til vinter-OL, som afholdes i den kinesiske hovedstad fra 4. til 20. februar.
/ritzau/