Hobro IK

Bliv helt Superliga-klar: Her er alt du skal vide om Hobro IK

Hobros kamp for overlevelse skydes i gang på søndag mod Horsens. Vi har samlet alt det, du skal vide for at være helt klar til overlevelseskampen

Foto: Torben Hansen

Foto: Torben Hansen

FODBOLD:Lad os starte med det positive... Det kan kun gå en vej i tabellen for Hobro - op ad! Status inden de afgørende kampe i foråret er, at Hobro starter som nummer sjok. Nederst af de 14 hold i superligaen, men med masser af tro på, at det ikke er der de ender, når forårssæsonen er forbi.

Midtbanegeneralerne

Vito Hammershøy-Mistrati, der for alvor stemplede ind i superligaen efter skiftet fra Helsingør, har som resten af holdet haft et svært efterår. Men nu er der ild i øjnene, og en stærk tro på overlevelse.

Læs om hvilke tanker han gør sig om sin egen præstation, holdet og fremtiden her:

Ved siden af Vito på midtbanen, regerer Jonas Brix-Damborg. Midtbane-slideren så egentlig Hobro som et springbræt, men nu er han blevet anfører og nærmest synonym med klubben.

I et stort interview fortæller han om klubbens og sin egen udvikling og han svarer på, om han er en af Danmarks bedste seksere.

De manglende mål

Allan Kuhns arbejde med at tætne en utæt Hobro-defensiv har kostet i den anden ende af banen. Hobro har været det dårligst scorende hold i efteråret og 16 mål i 20 kampe vidner om et hold, der har svært ved at finde netmaskerne.

Men angriberne i Hobro er sultne efter at vise, at efterårets sløje målhøst skyldes skader og uheld og ikke er et tegn på manglende talent.

Mål Pål viste i træningskampen mod Thisted, at han stille og roligt er på vej tilbage i målform. Hør hvor langt han er fra topformen her.

Hans makker i angrebet kunne vel blive tårnhøje Julian Kristoffersen. Han ser i hvert fald store perspektiver i en norsk angrebsduo.

En pause med store oplevelser

Mens formen er blevet vedligeholdt i vinterpausen har et par af Hobro-spillerne fået deres livs fodboldoplevelser.

Frans Putros sluttede sig først senere til træningslejren i Tyrkiet, fordi han lige havde en slutrunde, han skulle nå også.

På træningslejren spillede Hobro træningskamp mod det ukrainske storhold Shakhtar Donetsk og som den forsvarsspilleren Mathias Skjellerup selv fremhæver, var der nok en ret stor lønforskel mellem de ukrainske stjerner og Hobro-spillerne. Forskellen var dog ikke så stor på banen, og Mathias gik fra Serie 1 til pludselig at stå overfor en brasiliansk VM-stjerne uden at falde igennem.

Det hjælper ikke at slå folk oveni hovedet

Manden med tøjlerne, Allan Kuhn, skal forsøge at få tændingen tilbage hos Hobro-spillerne. I Tyrkiet blev der også tid til, at tale med ham om hans filosofi. Både som træner og som menneske.

Du skal ikke give op på forhånd

Efter den 10-dages træningstur til Tyrkiet var der masser af positive takter at spore. Hobro har flyttet sig og flere nøglespillere er på vej tilbage i topform.

Og som fan er der ingen grund til at kaste håndklædet i ringen og begynde at forberede dig på et efterår i første division - for det har holdet i hvert fald ikke gjort.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Statsministeriet indkalder til pressemøde mandag aften
Luk