AaB

Bliv opdateret inden Superliga-starten: Her er alt du skal vide om AaB

Vi klæder dig på, med alt du skal vide om AaB, inden forårssæsonen skydes i gang på søndag

Foto: Torben Hansen

Foto: Torben Hansen

Fortsætter Kasper Kusk de gode takter fra efteråret? Hvem skal spille højreback? Og hvor skal vi forvente, at AaB ender i tabellen?

AaB gik til vinterpause med en masse ubesvarede spørgsmål. Jacob Friis så ud til at have fået angrebet til at klikke på rekordtid efter fyringen af Morten Wieghorst, men et par fejl, skader og røde kort viste også, at der stadig er mange ting at arbejde videre med for den nyansatte cheftræner.

På AaBs træningstur til Tyrkiet forud for sæsonstarten den 10. februar fik vi et par af svarene på, hvordan Jacob Friis og AaB-truppen har tænkt sig at gribe tingene an.

Vi har samlet alt det bedste fra vores dækning, så du kan blive helt klar inden AaBs første kamp mod Randers.

Pensionsmodne?

På midtbanen ser det ud til, at de unge har vundet kampen om startpladserne. Oliver Abildgaard er det sikre førstevalg og Magnus Christensen ser ud til at have sat sig på pladsen ved siden af.

Det betyder, at anfører Rasmus Würtz og Kasper Risgaard, der længe var selskrevne i startelveren, nu må kæmpe hårdt for en plads i startopstillingen eller tage til takke med en plads på bænken, når de ikke sidder helt udenfor med skader.

Læs, hvad to klubikoner tænker om den situation her:

Forsvarskabalen

I forsvaret er der også en kabale, der skal gå op. I midterforsvaret har Kasper Pedersen og Jores Okore i efteråret siddet tungt på pladserne, men med et rødt kort til Okore, blev der pludselig plads til unge Mathias Ross - og det 18-årige talent viste, at han var han mand nok til at sætte sig igennem på banen.

Læs, hvad Mathias Ross tænker om sine første superliga-kampe og hvad han har af fremtidsdrømme her:

Forsvarstalentets vej til startopstillingen kan blive kortere allerede til sommer. En anden forsvarsspiller har nemlig kontraktudløb - og han vil gerne holde alle muligheder åbne.

Jores Okore har spillet 50 kampe i Premier League, men det var ikke altid til at se, at den brølstærke midtstopper havde erfaring fra en af verdens bedste ligaer, når han agerede forsvarsgeneral i efteråret.

Et rødt kort i kampen mod Horsens betyder, at han ikke er med i præmieren mod Randers, men det røde kort og de svingende præstationer, får ikke Okore til at ville ændre sit spil.

Faktisk har han tænkt sig at levere mere af det samme.

Læs her hvorfor, og hvad han håber, det fører til:

AaB har gennem de senere år været kendt for at være særdeles solide på backpladserne, og mens rygterne om et millionsalg af den tidligere AaB-back Joachim Mæhle florerer, har Jacob Friis skulle beslutte, hvem der skal være førstevalg i højre og venstre forsvarsside.

På højreback ser det ud til, at det er en evig AaB'er, der trukket det længste strå.

I venstresiden har Jakob Ahlmann i efteråret vist, at han har et virkelig højt topniveau, men det ser det ud til, at konkurrencen om pladsen som venstre back er blevet skærpet. Og med erfaringerne med at omskole Henrik Dalsgaard fra angriber til back er det måske ikke så dum en idé.

Allerbagerst på banen har den solide sidste skanse Jacob Rinne tiltrukket sig opmærksomhed. Ikke bare fra slukørede angribere, der har haft svært ved at passere ham, men også fra udenlandske klubber, som er begyndt at sværme om AaB-keeperen.

Rinne lægger ikke skjul på, at han drømmer om en fremtid i en større liga end den danske.

Den genfundne offensiv

Det er lykkedes Jacob Friis at få AaB til at spille sprudlende angrebsfodbold, og en af dem, han især har fået gang i, er Kasper Kusk.

Hvorfor det er lykkedes Jacob Friis kan du læse mere om her:

En anden skarpretter er efterhånden også på vej tilbage. Marco Ramkilde nåede ikke at gøre det store væsen af sig, inden han pådrog sig en alvorlig ankelskade sidste sommer, men den unge AaB'er er et af de talenter, som flere i klubben har store forventninger til.

Læs, hvordan han har kæmpet sig igennem et sandt skadesmareridt og nu kæmper for at få en ny kontrakt i AaB her.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.