Braithwaite starter i Østrig - målhelten Cornelius bænket

Martin Braithwaite starter i front ude mod Østrig, mens Andreas Cornelius er bænket efter superindhop i Paris.

Martin Braithwaite fik de sidste syv minutter på banen, da Danmark vandt 2-1 i Paris. Mandag starter han i Wien. <i>Ulrik Pedersen/Ritzau Scanpix</i>

Martin Braithwaite fik de sidste syv minutter på banen, da Danmark vandt 2-1 i Paris. Mandag starter han i Wien. Ulrik Pedersen/Ritzau Scanpix

For første gang i 281 dage starter Martin Braithwaite inde i en fodboldkamp med point på spil.

Barcelona-spilleren er således blandt de 11 startere til mandagens Nations League-kamp mod Østrig, og han får en plads i frontkæden.

Her er der til gengæld ikke blevet til ellers brandvarme Andreas Cornelius, der blev skiftet ind og scorede to gange, da Danmark i fredags vendte 0-1 til 2-1 mod de franske verdensmestre på Stade de France. Han starter atter på bænken.

I frontkæden får Braithwaite selskab af Yussuf Poulsen og Christian Eriksen, der ligger på hver sin side af Braithwaite.

I alt er fire spillere nye i Danmarks startopstilling mod Østrig sammenlignet med holdet, der slog Frankrig i fredags. Foruden Braithwaite er der tale om Yussuf Poulsen, Mathias Jensen og Rasmus Nissen Kristensen.

Danmarks startopstilling ser ud som følger (3-4-3):

Kasper Schmeichel - Joachim Andersen, Jannik Vestergaard, Victor Nelsson - Rasmus Nissen Kristensen, Mathias Jensen, Pierre-Emile Højbjerg, Joakim Mæhle - Yussuf Poulsen, Martin Braithwaite, Christian Eriksen.

Hele den tvivlsomme kvartet bestående af Andreas Christensen, Christian Nørgaard, Jonas Wind og Kasper Dolberg er ikke at finde på bænken. Christensen er fraværende efter familieforøgelse, mens de tre andre døjer med små skader.

Opgøret mod Østrig er et tidligt topopgør i Nations League-gruppespillet. Hjemmeholdet åbnede således gruppen med at vinde 3-0 ude over Kroatien.

Dermed fik ny landstræner Ralf Rangnick et godt udgangspunkt inden sin første kamp som landstræner på hjemmebane.

Mod Danmark har Rangnick bænket profiler som Marcel Sabitzer og Marko Arnautovic. Ifølge Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) stiller østrigerne op i en 4-1-4-1-formation.

Kampen på Ernst-Happel-Stadion i Wien begynder klokken 20.45.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.