Britisk avis kårer Simon Kjær til Årets Fodboldspiller

Den danske landsholdsanfører hædres i The Guardian efter et 2021 med EM og en Ballon d'Or-nominering.

EM: Danmark møder Rusland <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

EM: Danmark møder Rusland Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Den danske fodboldspiller og landsholdsanfører Simon Kjær har haft et begivenhedsrigt år.

Nu kan han skrive en ny hæder på listen. Den britiske avis The Guardian har nemlig kåret ham til "Årets Fodboldspiller".

Prisen gives til en fodboldspiller, som har gjort noget bemærkelsesværdigt, hvad enten det er ved at overvinde modgang, hjælpe andre eller sætte et sportsligt eksempel ved at handle med ekstraordinær ærlighed.

Under EM i fodbold opnåede Kjær heltestatus, da kammeraten Christian Eriksen faldt om med hjertestop i åbningskampen mod Finland.

Anføreren ilede hen til Eriksen i Parken, og han trøstede Eriksens kæreste i en svær situation.

- Det var vores ven. Ikke en kollega, en ven. Det gjorde det så meget mere intenst, og det, vi gjorde, var instinktivt.

- Jeg tror ikke på, at man kan forberede sig på noget lignende, siger han til avisen i et interview, der blev lavet i november.

Den 32-årige forsvarsspiller, der til daglig spiller i den italienske klub AC Milan, var også blandt de 30 spillere, som blev nomineret til den prestigefyldte fodboldpris Ballon d'Or.

Her blev han både kåret som verdens 18.-bedste fodboldspiller i 2021 og hyldet for sin hurtige redningsindsats i forbindelse med Eriksens hjertestop.

Få dage efter prisuddelingen pådrog Kjær sig dog en korsbåndsskade under en kamp, og han blev senere opereret. I starten af december meddelte AC Milan, at han kunne se frem til en lang pause.

- I det større billede er dette bare mit ben, og det er bare fodbold, selv om begge dele er ret vigtige for en fodboldspiller, siger han til avisen ugen efter den uheldige episode.

- Jeg har det godt, min familie har det godt, og jeg vil vende tilbage til fodboldbanen.

Med landsholdet nåede han til EM-semifinalen, som Danmark tabte til England. I 2022 venter dog nye oplevelser med det danske herrelandshold. Sidst på året gælder det VM-slutrunden i Qatar.

/ritzau/