Bronzekamp bliver et dansk opgør med selvmedlidenheden

Håndboldlandsholdet skal bevise, at det har lært af fiaskoen i bronzekampen ved EM sidste år.

VM kvindehåndbold i Spanien <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

VM kvindehåndbold i Spanien Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Man kan dårligt påstå, at det danske kvindelandshold har særligt gode erfaringer med at spille bronzekamp ved et håndboldmesterskab.

Ved EM sidste år tabte Danmark for sjette gang i otte forsøg efter en rædderlig indsats mod Kroatien.

Men netop den oplevelse skulle meget gerne have lagt grunden til succes, når holdet spiller om VM-bronze mod Spanien søndag eftermiddag.

- Vi var alt for lidt fokuseret på Kroatien-kampen, siger landstræner Jesper Jensen.

- Vi skal gøre op med den selvmedlidenhed, vi trak ned over os selv efter semifinalen sidste år. Vi var kede af det og triste og brugte alt for meget tid på det i stedet for bare at komme videre, forklarer han.

Det står i en elitesportskvindes jobbeskrivelse, at hun skal være i stand til at glemme selv overvældende skuffelser i en fart. Men det kan være lettere sagt end gjort.

Synet af Louise Burgaard, der brød grædende sammen under et interview efter semifinalen mod Frankrig, understregede med al ønskelig tydelighed, hvor mange følelser, der er i spil ved VM.

- De følelser skal pakkes væk i en kort periode, og så må vi tage det op senere, hvad vi skulle have gjort i den semifinale.

- Vi bliver ikke bedre i bronzekampen af at kigge på, hvad vi skulle have gjort i semifinalen, fastslår Jesper Jensen.

Lørdag efter morgenmaden var de samlet til et evalueringsmøde på spillerhotellet i Barcelona. Formålet var at få semifinalen ud af systemet, så alt kan sættes ind på at trods alt at få en bronzemedalje med hjem.

- Det er okay, at det er hårdt, for det skal ikke være sjovt at tabe en semifinale med et mål, siger Kathrine Heindahl.

- Men der er også rigtig meget positivt i den fremgang, vi har oplevet det seneste år. Jeg synes jo kun, at vores skuffelse viser den sult, der er, påpeger hun.

Spillerne er da også overbevist om, at de har lært af fiaskoen mod Kroatien for 12 måneder siden.

- Dengang var vi mere optagede af at undgå at tabe end af at søge succesen. Jeg tror, vi alle er et helt andet sted nu, siger Line Haugsted.

Kvindelandsholdet har blot vundet én medalje i de seneste 17 år, og dansk håndbold tørster efter at få kvinderne tilbage i den absolutte verdenselite.

Spillet ved VM har i vid udstrækning bekræftet, at holdet under Jesper Jensen er kommet meget tættere på, og selve projektet står og falder ikke med, om det lykkes at erobre bronze.

- Men for hele følelsen af VM, betyder den kamp afsindig meget. Også for at bevise at vi har lært af sidste år. Vinder vi bronze, har det ikke været perfekt, men tæt på, siger Jesper Jensen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Musikkens Hus bekræfter historisk milliontab – direktør udskyder orlov
Luk