Comeback var en kort fornøjelse: Aalborg-spiller er sat udenfor igen

Andreas Holst ved ikke, om han bliver klar til ligapremieren i september

Et hårdt opstartsprogram har vist, at Andreas Holst fortsat ikke er ovre sin alvorlige lårskade. Arkivfoto: Martin Damgård

Et hårdt opstartsprogram har vist, at Andreas Holst fortsat ikke er ovre sin alvorlige lårskade. Arkivfoto: Martin Damgård

HÅNDBOLD:Efter næsten halvandet års skadespause var Aalborg Håndbolds Andreas Holst endelig tilbage på håndboldbanen, da de forsvarende danske mestre for halvanden uge siden mødte Elitesport Vendsyssel i en uofficiel testkamp, men det betyder ikke, at bagspilleren dermed definitivt har overvundet de langvarige skadesproblemer.

I mandagens testkamp mod Skanderborg Håndbold var han således tilbage på tilskuerpladserne, og han er heller ikke med i torsdagens testkamp mod TTH Holstebro.

- Det er et hårdt opstartsprogram, så mit ben er lidt presset, men jeg vil ikke kalde det et tilbagefald. Vi holder bare lidt igen, så benet kan følge med, siger Andreas Holst.

Cheftræner Stefan Madsen har heller ikke i sinde at forcere bagspillerens comeback.

- Han har det ikke så godt i det ben lige nu, så vi forsøger at passe på ham så meget, vi overhovedet kan. Vi skal ikke sætte ham i situationer, han er utryg ved.

- Han poppede lige op i den kamp mod Vendsyssel, men lad os se, hvor stabilt det kan blive over tid, siger Stefan Madsen.

Ikke nogen tidshorisont

Andreas Holst selv vil heller ikke garantere, at han er spilleklar, når Primo Tours Ligaen sættes i gang i begyndelsen af september.

- Det har vi ikke fokuseret på, for der er ikke rigtig blevet arbejdet med en tidshorisont. Vi fokuserer mere på, hvor jeg er, og hvor jeg gerne skal hen, og så må vi så se, hvornår jeg er klar til at spille, siger Andreas Holst.

Han pådrog sig skaden i en kamp mod TTH Holstebro i februar 2019. Den første vurdering var, at der var tale om en fiberskade, men siden viste en scanning, at flere muskler i baglåret var revet over. Det er så sjælden en skade, at Aalborg Håndbold ikke har kunnet finde fortilfælde at tage ved lære af.

- Det afhænger lidt af dagen, hvor frustrerende det er. På det ene led kan det være positivt, at noget nogle gange går lettere, end jeg havde troet, men der er også dage, hvor det er træls, at der ikke bare er 20 andre, som vi kan ringe til og spørge til råds.

- Det stiller krav til, at vi er gode til at få prøvet noget af for at se, hvad der virker og så få rettet de ting, der ikke virker, til, siger Andreas Holst.

På trods af den lange skadespause fik Andreas Holst i foråret forlænget sin kontrakt med tre år i Aalborg Håndbold, men den vished ændrer ikke på, at hans tålmodighed bliver testet i kampen for at komme tilbage på håndboldbanen.

- Af natur er jeg ikke den mest tålmodige i forvejen, så bare det generelt at have tålmodighed med en skade er svært nok i forvejen.

- Jeg snakker meget med min mentaltræner om det, og jeg prøver at tage alle de positive ting ud af det. Det er små skridt hele tiden, og selv om mere altid vil have mere, er det også vigtigt, at jeg husker at slå kold vand i blodet, siger han.

25-årige Andreas Holst har spillet i Aalborg Håndbold siden sommeren 2017, hvor han blev hentet hos ligakonkurrenterne GOG.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.