Curlingherrer skal til Beijing: Skørt at indri OL-drøm

Skipper Mikkel Krause fortæller, at de danske curlingherrer har haft vinter-OL i Beijing som mål i fire år.

Men Curling Worlds <i>Jeff McIntosh/Ritzau Scanpix</i>

Men Curling Worlds Jeff McIntosh/Ritzau Scanpix

Det så længe næsten umuligt ud i lørdagens opgør mod Tjekkiet, men til sidst lykkedes det de danske curlingherrer at slå tjekkerne og sikre sig en plads ved vinter-OL i Beijing.

Skipper Mikkel Krause og co. kunne brøle deres jubel ud efter en sejr på 8-5 ovenpå en tjekkisk 4-1-føring midtvejs i kampen.

- Det er skørt. Vi har arbejdet for det her i fire år. Vi samlede holdet med et mål om at komme til OL, siger Mikkel Krause i et interview på Eurosport.

Han tilføjer endnu en gang, at det er vanvittigt, hvad holdet har bedrevet ved OL-kvalifikationsstævnet i hollandske Leeuwarden.

Danskerne havde tabt den sidste gruppekamp til Tjekkiet, som atter var modstanderen i lørdagens direkte duel om den sidste af i alt tre pladser til vinterlegene i Kina.

Selv om Danmark spillede fint, så var det tjekkerne, der var skarpest i de første fem ender og bragte sig foran med 4-1.

- Vi gjorde vores bedste i den første halvdel, men det gik ikke, som vi håbede på. I anden halvdel fik vi chancerne og tog dem, siger Mikkel Krause.

Selv om Tjekkiet undervejs var ovenpå, så lod danskerne sig aldrig slå ud.

- Vi havde før kampen talt om, at vi skulle fortsætte med at spille, så længe at der var en chance og få det bedst mulige resultat, siger skipperen.

Curlingherrerne gør med 8-5-sejren over Tjekkiet de danske curlingkvinder selskab ved legene i Beijing om mindre end to måneder.

I alt var der tre OL-pladser på spil ved det olympiske kvalifikationsstævne i Holland. Ud over Danmark skal også Norge og Italien til vinter-OL i Beijing.

Danmark stiller også med to ishockeyhold i Kina, da både herrerne og damerne har kvalificeret sig.

Legene i Kina afholdes fra 4. til 20. februar næste år.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.